Κέικ πορτοκάλι με κομμάτια σοκολάτας
Εύκολο κέικ με ωραία γεύση και λίγα υλικά!! Θα το λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας περισσεύει κουβερτούρα λιώστε λίγη σε μπεν μαρί και όταν κρυώσει το κέικ περιχύσετε από επάνω να κάνετε διακοσμητικές γραμμές!
Υλικά
-
3 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα μαργαρίνη σόφτ
-
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
-
4 μεγάλα αυγά
-
4 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή μανταρινιού
-
100 γρ. κουβερτούρα χτυπημένη στο μούλτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανάψτε το φούρνο στου 175 oC.
-
2
Στο μπολ του μίξερ ρίξτε κι ανακατέψτε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί.
-
3
Χτυπήστε τα 4’ στη μεσαία ταχύτητα (καθαρίζοντας τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα), ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνει μια ζύμη πηχτή και αφράτη.
-
4
Περιχύσετε την χτυπημένη κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατέψτε με μια κουτάλα.
-
5
Αδειάστε το μείγμα σε βαθιά φόρμα για κέικ, με διάμετρο 25 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
-
6
Ψήστε το στους 175 οC επί μια ώρα έως ότου, όταν βυθίζετε μια ξύλινη σπάτουλα μέσα στο κέικ, αυτή να βγαίνει καθαρή.
-
7
Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να σταθεί για 5’ και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Σχόλια (14)