Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα

Bαθμολογία: 4.7368
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει! (συνταγή της γιαγιάς... για τα εγγόνια της.. που στο τέλος το έτρωγαν όλο οι κόρες της... τς τς τς)
Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα
photo: MAGEIRISSA

Συνταγή από:

tatiana7

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 1/2 φλυτζ αλέυρι
  • 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη (άσπρη, καφέ ή φρουκτόζη ακόμα)
  • 3/4 φλυτζ. μαργαρίνη (να μαλακώσει πριν σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί)
  • 1 1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 2 κουτ.σουπ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.σουπ. κοφτή σόδα μαγειρική
  • 2 κουτ.σουπ. κοφτές ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ σοκολάτα πικρή (κουβερτούρα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 12
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών στο μίγμα.
  3. Βάζουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (και καλύτερα να το κρατάμε πάνω από το μπώλ με το μίγμα γιατί θα χυθεί πριν προλάβουμε να βήξουμε)ε, αφού χυθεί οόσο χυθεί βάλτε κ τον υπόλοιπο χυμό μέσα και ανακατεύτε.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
  5. Ανακατέυτε το μπέικιν με το αλέυρι και ανακατέυτε το εναλλάξ με την μαρέγκα μέσα στο αρχικό μίγμα.
  6. Λιώστε την πικρή σοκολάτα σε μπέν μαρί και πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και ανακατέψτε.
  7. Βουτυρώστε ένα ταψάκι για κέικ (ή ότι σας αρέσει).
  8. Βάλτε μία στρώση από το άσπρο μίγμα μετά το σοκολατένιο και μετά πάλι το άσπρο από πάνω.
  9. Σε προθερμασμένο φούρνο βάλτε το κέικ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν γίνει μην αφήσετε ψίχουλο!!

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 22-4-10  
    Αν και μου κόλλησε λίγο στη φόρμα, (πρώτη φορά, μάλλον κάτι δε θα έκανα καλά), σε γεύση είναι καταπληκτικό!
    Βαθμολογώ μόνο τη γεύση του, θα το ξαναφτιάξω και θα επιστρέψω για λεπτομέρειες.
    Την επόμενη φορά, θα ενσωματώσω τη μαρέγκα στο μίγμα του κέικ, ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που κόλλησε...
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 23-4-10  
    σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. η μαρέγκα είναι απαραίτητη. εγώ όταν ήμουν μικρή θυμάμαι πάντα ζητούσα απο την γιαγιά να γλύψω το μπωλ!Τσακωνόμασταν με την μητέρα μου ποιός θα φάει πιο πολύ. Γι αυτό έγραψα ..και του παιδιού να μην δίνει...χαχαχα
    #
    Σχόλιο από dimitroula24, 16-9-10  
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 7-12-10  
    φανταστικη συνταγη...η αληθεια ειναι οτι δεν βουτυρωσα τη φορμα γιατι ξεμεινα απο βουτυρο, αλλα τη λαδωσα με ελαιολαδο και την αλευρωσα λιγακι και βγηκε υπεροχο!!! μπραβο πουτ τη μοιραστηκες μαζι μας!
    #
    Σχόλιο από yafzou, 26-2-11  
    Εξαιρετικό!!!
    βιάστικα βέβαια να το κάνω "τούμπα", αλλά δεν παραπονέθηκε κανένας χαχαχα!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 15-4-11  
    Η συνταγή είναι υπέροχη..σίγουρα θα επαναληφθεί !! Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από frau La, 17-3-12  
    Πεντανόστιμο ευγε!!!
    #
    Σχόλιο από xaynty, 17-12-12  
    κοριτσια τελειο!!!! παρολο που δεν εκανα τα αβγα μαρεγκα (γτ δεν ημον προσεκτικη στην αναγνωση) μου πετχε και δεν μου κολλησε!!! υπερ-like!!! a!!! υ.γ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΕΙ!!!! ΧΙΧΙΧΙΧ
    #
    Σχόλιο από vikara, 20-1-13  
    το εφτιαξα δε το εχω δοκιμασει ακομα οποτε θα βαθμολογησω μετα :-) εγω εβαλα ολο το αλευρι (3μιση φλ) αλλ΄αμαλλον δεν επρεπε να το βαλω ολο γιατι πριν το ψησω ηταν ηδη πολυ σφιχτο. ή δεν επρεπε να το χτυπησω τοσο διοτι εγινε σα ζυμι απο ζυμαρι ψωμιου! βεβαια δε το ελεγχα καλα καλά γιατι τα εβαζα στο κλειστο μπλεντερ ... τεσοα την επομενη φορα θα ξερω!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 5-3-13  
    #
    Σχόλιο από Homer, 30-4-13  
    Απίθανο!
    #
    Σχόλιο από mary-sou, 13-11-13  
    ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!! ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!!
    #
    Σχόλιο από vasoula82, 23-11-13  
    Έγινε πολυ αφράτο κ μυρωδατο όπως μ'αρέσει!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 26-11-13  
    Καταπληκτικό, το έκανα με τον ίδιο τρόπο αλλά στη θέση του χυμού πορτοκαλιού έβαζα γάλα και δεν έβαζα σόδα. Με τον χυμό πορτοκαλιού είναι σαφώς πιο μυρωδάτο και γευστικό. Εγώ, βέβαια, επειδή έχω ένα κόλλημα με το σιμιγδάλι αντικατέστησα την 1/2 κούπα αλεύρι με σιμιγδάλι. Αν θέλεις δοκίμασε το του δίνει υπέροχη υφή.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 11-12-13  
    Πρέπει να κάνω μια παρατήρηση για να μην την "πατήσει" κανείς όπως εγώ: Βλέποντας τη συνταγή σου, νόμιζα ότι έγραφες 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και έτσι το έβαζα οπότε είχα αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που σου έχω γράψει. Χθες, είδα ότι γράφει 1 κουταλιά της σούπας, το έβαλα έτσι όπως έγραφες και το αποτέλεσμα ήταν σαν τα νηστίσιμα κέικ με σόδα, που έχουν πολύ σκούρο χρώμα που εμένα δεν μου αρέσει. Οπότε, αν κάποιος έχει παρόμοιο θέμα να το προσέξει, ένα κοφτό κουταλάκι με σόδα φτάνει...
    #
    Σχόλιο από fofouli89, 5-5-14  
    Αντι για κουβερτουρα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εκατο γραμμαρια κακαο;;
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 11-5-14  
    fofouli89 μπορείς να βάλεις κακάο αν θες. θα είναι φυσικά διαφορετικό το αποτέλεσμα. η κουβερτούρα του δίνει μια πιο πλούσια γεύση.όχι φυσικά πως δεν θα είναι πάλι νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 1-12-14  
    παρα το γεγονος ότι μου ελειπε ένα αβγο από τη συνταγή και εβαλα 3,βγηκε συγκλονιστικα αφρατο κ νοστιμο.Η κουβερτουρα κανει πραγματι τη διαφορα.Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από markella_go, 3-3-15  
    Το έφτιαξα χθες το βράδυ γιατί μου ζήτησε ο 3 1/2χρονών γιος μου κέικ σοκολάτας
    #
    Σχόλιο από marilenavl, 6-10-15  
    Καταπληκτικό! Κ η κουβερτούρα το κάνει ξεχωριστό σε γεύση σε σχέση με το κακάο... Πάντως κι εγώ έβαλα κουταλιές του γλυκού αντί για της σούπας μπείκιν και σόδα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 22-4-10  
    Αν και μου κόλλησε λίγο στη φόρμα, (πρώτη φορά, μάλλον κάτι δε θα έκανα καλά), σε γεύση είναι καταπληκτικό!
    Βαθμολογώ μόνο τη γεύση του, θα το ξαναφτιάξω και θα επιστρέψω για λεπτομέρειες.
    Την επόμενη φορά, θα ενσωματώσω τη μαρέγκα στο μίγμα του κέικ, ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που κόλλησε...
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 23-4-10  
    σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. η μαρέγκα είναι απαραίτητη. εγώ όταν ήμουν μικρή θυμάμαι πάντα ζητούσα απο την γιαγιά να γλύψω το μπωλ!Τσακωνόμασταν με την μητέρα μου ποιός θα φάει πιο πολύ. Γι αυτό έγραψα ..και του παιδιού να μην δίνει...χαχαχα
    #
    Σχόλιο από dimitroula24, 16-9-10  
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 7-12-10  
    φανταστικη συνταγη...η αληθεια ειναι οτι δεν βουτυρωσα τη φορμα γιατι ξεμεινα απο βουτυρο, αλλα τη λαδωσα με ελαιολαδο και την αλευρωσα λιγακι και βγηκε υπεροχο!!! μπραβο πουτ τη μοιραστηκες μαζι μας!
    #
    Σχόλιο από yafzou, 26-2-11  
    Εξαιρετικό!!!
    βιάστικα βέβαια να το κάνω "τούμπα", αλλά δεν παραπονέθηκε κανένας χαχαχα!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 15-4-11  
    Η συνταγή είναι υπέροχη..σίγουρα θα επαναληφθεί !! Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από frau La, 17-3-12  
    Πεντανόστιμο ευγε!!!
    #
    Σχόλιο από xaynty, 17-12-12  
    κοριτσια τελειο!!!! παρολο που δεν εκανα τα αβγα μαρεγκα (γτ δεν ημον προσεκτικη στην αναγνωση) μου πετχε και δεν μου κολλησε!!! υπερ-like!!! a!!! υ.γ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΕΙ!!!! ΧΙΧΙΧΙΧ
    #
    Σχόλιο από vikara, 20-1-13  
    το εφτιαξα δε το εχω δοκιμασει ακομα οποτε θα βαθμολογησω μετα :-) εγω εβαλα ολο το αλευρι (3μιση φλ) αλλ΄αμαλλον δεν επρεπε να το βαλω ολο γιατι πριν το ψησω ηταν ηδη πολυ σφιχτο. ή δεν επρεπε να το χτυπησω τοσο διοτι εγινε σα ζυμι απο ζυμαρι ψωμιου! βεβαια δε το ελεγχα καλα καλά γιατι τα εβαζα στο κλειστο μπλεντερ ... τεσοα την επομενη φορα θα ξερω!
    #
    Σχόλιο από ioannakara, 5-3-13  
    #
    Σχόλιο από Homer, 30-4-13  
    Απίθανο!
    #
    Σχόλιο από mary-sou, 13-11-13  
    ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!!!! ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!!
    #
    Σχόλιο από vasoula82, 23-11-13  
    Έγινε πολυ αφράτο κ μυρωδατο όπως μ'αρέσει!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 11-12-13  
    Πρέπει να κάνω μια παρατήρηση για να μην την "πατήσει" κανείς όπως εγώ: Βλέποντας τη συνταγή σου, νόμιζα ότι έγραφες 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και έτσι το έβαζα οπότε είχα αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που σου έχω γράψει. Χθες, είδα ότι γράφει 1 κουταλιά της σούπας, το έβαλα έτσι όπως έγραφες και το αποτέλεσμα ήταν σαν τα νηστίσιμα κέικ με σόδα, που έχουν πολύ σκούρο χρώμα που εμένα δεν μου αρέσει. Οπότε, αν κάποιος έχει παρόμοιο θέμα να το προσέξει, ένα κοφτό κουταλάκι με σόδα φτάνει...
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 11-5-14  
    fofouli89 μπορείς να βάλεις κακάο αν θες. θα είναι φυσικά διαφορετικό το αποτέλεσμα. η κουβερτούρα του δίνει μια πιο πλούσια γεύση.όχι φυσικά πως δεν θα είναι πάλι νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 1-12-14  
    παρα το γεγονος ότι μου ελειπε ένα αβγο από τη συνταγή και εβαλα 3,βγηκε συγκλονιστικα αφρατο κ νοστιμο.Η κουβερτουρα κανει πραγματι τη διαφορα.Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από markella_go, 3-3-15  
    Το έφτιαξα χθες το βράδυ γιατί μου ζήτησε ο 3 1/2χρονών γιος μου κέικ σοκολάτας
    #
    Σχόλιο από marilenavl, 6-10-15  
    Καταπληκτικό! Κ η κουβερτούρα το κάνει ξεχωριστό σε γεύση σε σχέση με το κακάο... Πάντως κι εγώ έβαλα κουταλιές του γλυκού αντί για της σούπας μπείκιν και σόδα.
    #
    Σχόλιο από Vilihatzi, 16-11-15  
    Αν υπηρχαν δεκα πηρουνακια πραγματικα θα τα εβαζα ολα. Εκπληκτικη συνταγη!!!! Το εφτιαξα στη γιορτη του αντρα μου για πρωτη φορα...ειχα μεγαλη αγωνια αν θα αρεσει γιατι δε το ειχα δοκιμασει καθολου.... αρεσε σε ολους μου ζητησαν αμεσως τη συνταγη!!!♡♡♡♡
    #
    Σχόλιο από vicsec, 21-12-15  
    αφρατο , νοστιμο , εγω προσθεσα και λιγο υγρη βανιλια και εγινε υπεροχο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από fofouli89, 5-5-14  
    Αντι για κουβερτουρα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εκατο γραμμαρια κακαο;;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από parosfun, 26-11-13  
    Καταπληκτικό, το έκανα με τον ίδιο τρόπο αλλά στη θέση του χυμού πορτοκαλιού έβαζα γάλα και δεν έβαζα σόδα. Με τον χυμό πορτοκαλιού είναι σαφώς πιο μυρωδάτο και γευστικό. Εγώ, βέβαια, επειδή έχω ένα κόλλημα με το σιμιγδάλι αντικατέστησα την 1/2 κούπα αλεύρι με σιμιγδάλι. Αν θέλεις δοκίμασε το του δίνει υπέροχη υφή.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βοήθεια.... Το κέικ απέτυχε!
    Στο άρθρο "Συμβουλές για τέλεια κέικ" μπορούμε να ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλύκα
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Andamous
    ΚΕΗΚ
    Ένα βιβλίο 239 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anny2002
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της nikivasia