Κέικ πορτοκάλι σοκολάτα
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει! (συνταγή της γιαγιάς... για τα εγγόνια της.. που στο τέλος το έτρωγαν όλο οι κόρες της... τς τς τς)
Recipe by tatiana7
Υλικά
-
3 1/2 φλυτζ αλέυρι
-
1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη (άσπρη, καφέ ή φρουκτόζη ακόμα)
-
3/4 φλυτζ. μαργαρίνη (να μαλακώσει πριν σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί)
-
1 1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
-
4 αυγά
-
2 κουτ.σουπ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
-
1 κουτ.σουπ. κοφτή σόδα μαγειρική
-
2 κουτ.σουπ. κοφτές ξύσμα πορτοκαλιού
-
100 γρ σοκολάτα πικρή (κουβερτούρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
-
2
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών στο μίγμα.
-
3
Βάζουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (και καλύτερα να το κρατάμε πάνω από το μπώλ με το μίγμα γιατί θα χυθεί πριν προλάβουμε να βήξουμε)ε, αφού χυθεί οόσο χυθεί βάλτε κ τον υπόλοιπο χυμό μέσα και ανακατεύτε.
-
4
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
-
5
Ανακατέυτε το μπέικιν με το αλέυρι και ανακατέυτε το εναλλάξ με την μαρέγκα μέσα στο αρχικό μίγμα.
-
6
Λιώστε την πικρή σοκολάτα σε μπέν μαρί και πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και ανακατέψτε.
-
7
Βουτυρώστε ένα ταψάκι για κέικ (ή ότι σας αρέσει).
-
8
Βάλτε μία στρώση από το άσπρο μίγμα μετά το σοκολατένιο και μετά πάλι το άσπρο από πάνω.
-
9
Σε προθερμασμένο φούρνο βάλτε το κέικ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σχόλια