tatiana7
tatiana7 @konstantinak7

Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει! (συνταγή της γιαγιάς... για τα εγγόνια της.. που στο τέλος το έτρωγαν όλο οι κόρες της... τς τς τς)

Recipe by tatiana7

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12
  1. 3 1/2 φλυτζ αλέυρι
  2. 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη (άσπρη, καφέ ή φρουκτόζη ακόμα)
  3. 3/4 φλυτζ. μαργαρίνη (να μαλακώσει πριν σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί)
  4. 1 1/2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  5. 2 κουτ.σουπ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κουτ.σουπ. κοφτή σόδα μαγειρική
  7. 2 κουτ.σουπ. κοφτές ξύσμα πορτοκαλιού
  8. 100 γρ σοκολάτα πικρή (κουβερτούρα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών στο μίγμα.

  3. 3

    Βάζουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (και καλύτερα να το κρατάμε πάνω από το μπώλ με το μίγμα γιατί θα χυθεί πριν προλάβουμε να βήξουμε)ε, αφού χυθεί οόσο χυθεί βάλτε κ τον υπόλοιπο χυμό μέσα και ανακατεύτε.

  4. 4

    Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.

  5. 5

    Ανακατέυτε το μπέικιν με το αλέυρι και ανακατέυτε το εναλλάξ με την μαρέγκα μέσα στο αρχικό μίγμα.

  6. 6

    Λιώστε την πικρή σοκολάτα σε μπέν μαρί και πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα και ανακατέψτε.

  7. 7

    Βουτυρώστε ένα ταψάκι για κέικ (ή ότι σας αρέσει).

  8. 8

    Βάλτε μία στρώση από το άσπρο μίγμα μετά το σοκολατένιο και μετά πάλι το άσπρο από πάνω.

  9. 9

    Σε προθερμασμένο φούρνο βάλτε το κέικ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Natasa Moulin Noir
Natasa Moulin Noir @cook_15164201
Αλεύρι χρησιμοποιείται για όλες τις χρήσεις;

Από

tatiana7
tatiana7 @konstantinak7
στις