Κέικ πορτοκάλι
Εύκολο απλό και πολύ νόστιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας.. όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με αλεύρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα απ ότι λέει η συνταγή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί.Επίσης το φλυτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού.
Υλικά
-
1 φλ λάδι
-
4 αυγά
-
1 φλ ζάχαρη
-
2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
-
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
-
2
Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν
-
4
Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..
Σχόλια (306)