Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Περίπου 1 κλό αλεύρι (φάριν απ)
  2. 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 κούπα τσαγιού βούτυρο
  4. 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  5. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  6. 1 ποτήρι νερού γάλα (φρέσκο)
  7. Για την επικάλυψη
  8. 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα
  9. λίγο βούτυρο
  10. φέτες στρογγυλές πορτοκαλιού πασπαλισμένες με καστανή ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο ν'απρίσει, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα και το γάλα. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ώτου γίνει μία ζύμη παχύρευστη.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για πρίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, πάνω κάτω.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ λοιώνουμε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και αφού κρυώσει το κέικ το καλύπτουμε με την σοκολάτα. Τέλος διακοσμούμε το κέικ με την φέτες πορτοκαλιού βαζοντάς τις σε σειρά και προσθέτουμε μία γραμμή σοκολατάς επάνω στις φέτες πορτοκαλιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

ελενακι
ελενακι @cook_8452711
ειναι ο καλυτερος συνδιασμος σοκολατα και πορτοκαλι,\r\nμερικες φορες αγωραζω κατι σοκολατακια με πορτοκαλι και ειναι τελεια η γευση του φρουτου και σοκολατας.............\r\nθα φτιαξω το κεικ σου και τα λεμε συντομα

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα