Κέικ πορτοκαλιού επικαλυμένο με σοκολάτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο ν'απρίσει, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα και το γάλα. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ώτου γίνει μία ζύμη παχύρευστη.
-
2
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για πρίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, πάνω κάτω.
-
3
Εν τω μεταξύ λοιώνουμε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και αφού κρυώσει το κέικ το καλύπτουμε με την σοκολάτα. Τέλος διακοσμούμε το κέικ με την φέτες πορτοκαλιού βαζοντάς τις σε σειρά και προσθέτουμε μία γραμμή σοκολατάς επάνω στις φέτες πορτοκαλιού.
Σχόλια (12)