κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Πατατούφα
Πατατούφα @cook_8453956
,

Εύκολο κέικ με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  2. 250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
  3. 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  4. 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.

  3. 3

    Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.

  4. 4

    Ανακατεύοντας το μίγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.

  5. 5

    Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).

  6. 6

    Όταν ψηθεί και μισοκρυώσει το πασπαλίζετε με άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (24)

Από

Πατατούφα
Πατατούφα @cook_8453956
στις
,