Κέικ Ρούντολφ
Το Pinterest είναι μια εξαιρετική πηγή ιδεών. Από εκεί λοιπόν είδα αυτό το πολύ όμορφο κέικ και αποφάσισα να το κάνω. Γίνεται έτσι ωραίο χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή γνώσεις και με βόλεψε πολύ γιατί ακριβώς αυτό έψαχνα. Κάτι όμορφο που να μη θέλει κόπο και χρόνο, μια που το πρόβλημα με τη μέση μου επιμένει...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για την κρέμα χρησιμοποιείστε ένα ανοιχτόχρωμο κακάο. Έτσι θα κάνει καλύτερη αντίθεση με τα υπόλοιπα σοκολατένια πάνω του.Εάν δεν έχετε ζαχαρόπαστα, μπορείτε να φτιάξετε μια μύτη με κουβερτούρα και να τον κάνετε απλό τάρανδο και όχι Ρούντολφ. Ή μπορεί να βρείτε κάνα κόκκινο στρογγυλό ζαχαρωτό. Ό,τι βρείτε και ταιριάζει!Εάν δεν έχετε λευκή κουβερτούρα μπορείτε να κάνετε τα μάτια ίσως με ένα μαρσμέλλοου που θα το κόψετε στη μέση.Τα κέρατα είναι η δυσκολία. Προσέξτε να μη σπάσουν την ώρα που τα βγάζετε από τη λαδόκολλα ή την ώρα που τα βάζετε στο κέικ. Τα στικ θα βοηθήσουν στο να σταθούν τα κέρατα όρθια, γιατί αλλιώς η σοκολάτα μόνη της είναι βαριά και δεν μπορεί να μείνει όρθια. Αν δεν έχετε στικ, μπορείτε να βάλετε καλαμάκια από σουβλάκι ή πλαστικά καλαμάκια ή αυτά τα καλαμάκια που βάζουμε στα γλυφιτζούρια. Μόνο που δεν τρώγονται αυτά)Την επόμενη φορά θα βγάλω και την έξτρα φωτογραφία. Αν στο μεταξύ το κάνετε, μπορείτε να τη στείλετε να την προσθέσουμε!Τη διακόσμηση προτείνω να την κάνετε τελευταία στιγμή, γιατί με τα κέρατα ο Ρούντολφ δε χωράει στο ψυγείο)
Υλικά
-
Κέικ της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα μια δόση Fudge cake)
-
Βουτυρόκρεμα σοκολάτας (εγώ έκανα 3 δόσεις από αυτή την κρέμα)
-
150 γρ κουβερτούρα
-
50 γρ λευκή κουβερτούρα
-
2 αλμυρά στικ
-
λίγη κόκκινη ζαχαρόπαστα (ή δες μυστικά)
-
λίγες σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε πρώτα το κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Φτιάχνουμε την κρέμα για να το καλύψουμε. Κόβουμε το κέικ αν θέλουμε σε πάτους (εγώ το έκοψα απλώς στη μέση, κάνοντας δυο πάτους) και βάζουμε κρέμα και μέσα και απ' έξω. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, δε μας νοιάζει να είναι ίσιο το αποτέλεσμα.
-
3
Σχεδιάζουμε στη λαδόκολλα τα κέρατα. Προσέξτε να τα κάνετε να είναι ανάποδο το ένα από το άλλο, όπως είναι στη φωτογραφία αυτή. Εγώ, παρότι το σκέφτηκα, κάπως δε το έκανα εντέλει σωστά όπως θα δείτε παρακάτω. Τα κερατάκια μπορούν να είναι όπως τα φαντάζεστε, αλλά μη τα κάνετε πολύ ψηλά, δε θα σταθούν.
-
4
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα σας -https//www.sintagespareas.gr/sintages/liono-sokolata.html- και φτιάχνετε τα κέρατα. Μη τη λυπηθείτε, κάντε παχύ στρώμα. Μετά έχει ένα βηματάκι για το οποίο δεν έχω δυστυχώς φωτογραφία. Όταν κρυώσουν τα κέρατα, γυρίστε τα από την ανάποδη. Πάρτε τα δυο αλμυρά στικ και καλύψτε τα με λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως, πριν κρυώσουν, ακουμπήστε τα πάνω στην πίσω μεριά από τα κέρατα (ένα στο καθένα). Έτσι, όταν κρυώσουν, θα κολλήσουν πάνω στα κέρατα και θα μπορούν τα κερατάκια να σταθούν όρθια.
-
5
Λιώνετε και τη λευκή κουβερτούρα και φτιάχνετε δυο μάτια. Με τη σκούρα κουβερτούρα που είχατε από πριν μπορείτε να φτιάξετε στο κέντρο τις κόρες των ματιών. Με την κόκκινη ζαχαρόπαστα κάντε τη μύτη
-
6
Βάλτε τα ματάκια και τη μύτη. Βάλτε και μερικές σταγόνες σοκολάτας στα μάγουλα, έτσι για τσαχπινιά!
-
7
Για να βάλετε τα κερατάκια, καρφώστε απλώς στη θέση τους. Αν τα στικ δε φτάνουν για να τα καρφώσετε (δε στέκονται δηλαδή τα κέρατα καλά), κάντε με το μαχαίρι τομές εκεί που θέλετε να μπουν και βάλτε τα λίγο πιο μέσα. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, γιατί πρέπει να προσέξετε να μη σπάσουν (δείτε και τα μυστικά).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια