Κέικ σοκολάτα με ξινόγαλο
Ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ κέικ σοκολάτα, με βάση το ξινόγαλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή έχει βασιστεί σε μία συνταγή από το foodnetwork.com, με πολλές παραλλαγές ώστε να ελαφρύνει αρκετά για τα γούστα μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο, το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ενσωματωθούν.
-
2
Προσθέτουμε το baking και το κακάο.
-
3
Στο τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
4
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά, αλλά καλό είναι να βεβαιωθούμε ότι αν το τρυπήσουμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι βγαίνει στεγνό.
-
5
Περιμένουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια