Κέικ σοκολάτας με γλάσο
Κέικ για τους εραστές της σοκολάτας...
Υλικά
-
250 gr μαργαρίνη
-
350 gr ζάχαρη
-
4 αυγά
-
1 κούπα γάλα
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
5 κουτ. σούπας κακάο
-
150 gr κρέμα γάλακτος
-
200 gr κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το κακάο.
-
2
Αφαιρούμε το μίξερ και με μια σπάτουλα ή με ένα σύρμα ενσωματώνουμε και το αλεύρι στο μίγμα.
-
3
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα στον αέρα.
-
4
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
5
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
-
6
Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να πήξει ελαφρώς.
-
7
Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ……
-
8
Και χαλάμε τη δίαιτα που αρχίσαμε τη Δευτέρα…
Σχόλια (4)