Κέικ σοκολάτας με γλάσσο
Δεν υπάρχει πιο εύκολο και νόστιμο κέικ απ' αυτό...Το κάνει η μαμά μου εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δώσει τη συνταγή σε όποιον το δοκίμασε...Σας προκαλώ λοιπόν...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ πριν το φτιάξω βγάζω 2-3 ώρες πριν όλα τα υλικά μου εκτός ψυγείου. Η συνταγή του κέικ νομίζω ότι είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Υλικά
-
2 κούπες φαρίνα
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1/4 κ.γ. σόδα
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
5 αυγά
-
1/2 της κούπας γάλα
-
1 κούπα ρόφημα σοκολάτας
-
1 μαργαρίνη soft
-
2 βανίλιες
-
1/3 της κούπας βραστό νερό
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
-
3 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.(εγώ χρησιμοποιώ εκείνη της γνωστής αλυσίδας γερμανικών σούπερ μάρκετ επειδή είναι πολύ πηχτή)
-
3 κ.σ. μερέντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ και τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε το νερό και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
-
3
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 175 βαθμούς περίπου για 50' με 1 ώρα.
-
4
Βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσσου σ' ένα κατσαρολάκι σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν (προσοχή να μη βράσει η σοκολάτα γιατί καίγεται) και περιχύνουμε το κέικ αφού το ξεφορμάρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια