κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ σοκολάτας με παντζάρι. Ένας ύποπτος συνδυασμός

Κέικ σοκολάτας με παντζάρι. Ένας ύποπτος συνδυασμός

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
ggr
ggr @george
Athens

Πριν από λίγο καιρό έκανα κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου υπερήφανος ..... Τι κι’ αν στη συνέχεια προσπάθησα να επανορθώσω. Τι κι’ αν παρακάλεσα να ξεχασθεί, να διαγραφεί από τη ζωή μου ..... ΤίποταΚι’ ύστερα ..... αναθεώρησα τη στάση μου. Ε, μα ..... Όλοι έχουμε τα παραστρατήματά μας, όλοι έχουμε κάτι που θέλουμε να ξεχάσουμε. Δεν μου το συγχωρείς κυρία μου ; Δεν θέλεις να το διαγράψουμε ; Δεν θέλεις να πάμε μπροστά ; Νομίζεις ότι μπορείς να με εκβιάζεις ότι “θα το μάθουν όλοι” ;Έφτιαξα και εγώ ένα “περίεργο” γλυκό για να πάρω την εκδίκησή μου. Μόνο να έβλεπα την έκφρασή της σαν θα το δοκιμάζει !!! Ούτε που θα περνάει από το μυαλό της τι περιέχει .....

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα σε μάθω εγώ κυρία μου … Φάε από αυτό και θα δούμε αν θα ξανακοροιδέψεις οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα τόσο δα “μικρό παραστράτημα”. Και μου το κτυπάς μέρες τώρα ..... Κάπου θα ‘χε “ξεπορτίσει” το μυαλό μου όταν έγραφε έτσι εκείνο το “την αποπείρα” ..... Σαν να ήταν “σπείρα”..... Μα, ήταν λόγος αυτός να πέσει να με φάει ;slurp !!! Και εγώ που πίστευα ότι το γλυκό αυτό θα ήταν ..... “η εκδίκησή μου” (Μόλις είχα δοκιμάσει κάτι ψίχουλα που είχαν ξεμείνει μέσα στην φόρμα)ΕΠΙΛΟΓΟΣΠοτέ δεν έμαθε τι “ της ετοίμαζα”..... Το γλυκό ποτέ δεν έφυγε από το σπίτι. Το ένα παραστράτημα πάντα ακολουθείται από άλλο ..... Το κουτί ξανά ανοίχτηκε και το κέικ εξαφανίσθηκε μέχρι ..... ψιχίου.Πραγματικά ασυνήθιστος συνδυασμός, σχεδόν .....ύποπτος. Τα παντζάρια προσδίνουν στο γλυκό μία αφράτη υφή που όχι πάντα πετυχαίνεται στα κέικ σοκολάτας. Και όσο για τη δική τους γεύση, αυτή δεν γίνεται αντιληπτή, “μαλακώνει” από την κουβερτούρα και “σβήνει” από την γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας.Είναι δε τόσο ελαφρύ, που όσο και να φας δεν αφήνει, αυτό το τελευταίο “παραστράτημα”, ενοχές στο στομάχι ......Σας το λέω “από πείρα”

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Μία φόρμα 20 εκατ.
  1. 200 γρ. αλεύρι
  2. 300 γρ. παντζάρια (το βάρος όταν είναι βρασμένα)
  3. 100 γρ. ζάχαρη (προτιμότερη η καφέ, είναι και λιγότερο επεξεργασμένη)
  4. 125 ml ελαιόλαδο
  5. 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (2 κουταλάκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για ευκολία, χρησιμοποίησα μία συσκευασία προβρασμένα παντζάρια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσα να βράσω μία κάπως μεγαλύτερη ποσότητα, για να καταλήξω, τελικά, σε 300 γραμμάρια βρασμένων και καθαρισμένων παντζαριών.

  2. 2

    Τα έβαλα στο blender και τα έλιωσα, να γίνουν “πουρές”, χρησιμοποιώντας και λίγο νερό (εάν είχα βράσει φρέσκα παντζάρια, θα μπορούσα να έχω κρατήσει λίγο από το νερό του βρασμού και το χρησιμοποιήσω). Μία ή δύο κουταλιές είναι αρκετές, τα παντζάρια πολτοποιούνται εύκολα.

  3. 3

    Χρησιμοποιώντας ένα mixer χειρός, κτύπησα τα αυγά με το ελαιόλαδο, έως ότου πήρα ένα καλά ομογενοποιημένο και αφράτο αποτέλεσμα.

  4. 4

    Προσέθεσα τη ζάχαρη και συνέχισα να τα κτυπάω, έως ότου το μείγμα άσπρισε καλά.

  5. 5

    “Τώρα να δεις τι θα σου κάνω” σκέφθηκα και προσέθεσα τον πουρέ των παντζαριών.

  6. 6

    Πρέπει με κάτι να τα “μασκαρέψω”, να μη ξεχωρίζουν.... Η κουβερτούρα !!! Προσέθεσα και την κουβερτούρα (λιωμένη προηγουμένως σε μπεν-μαρί). Συνέχισα το κτύπημα.

  7. 7

    Προσέθεσα και το αλεύρι (αφού προηγουμένως το κοσκίνισα και το ανακάτεψα με την μαγιά). Ανακάτεψα καλά, με την βοήθεια ενός κουταλιού αυτή τη φορά, έως ότου εξαφανίσθηκαν όλοι οι σβώλους από το μείγμα.

  8. 8

    Τελευταία προσέθεσα την λευκή σοκολάτα, (την οποία είχα προηγουμένως σπάσει σε μικρά κομματάκια που τα πάγωσα για λίγη ώρα στην κατάψυξη). Ανακάτεψα και πάλι να πάει η λευκή σοκολάτα σε όλο το μείγμα.

  9. 9

    Άδειασα το μείγμα σε μία φόρμα των 20 cm, με τρύπα στη μέση και αποσπώμενο πάτο. Φυσικά και την είχα βουτυρώσει προηγουμένως, φυσικά και την είχα αλευρώσει ελαφριά.

  10. 10

    Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.

  11. 11

    Στο τέλος του χρόνου έσβησα τον φούρνο, αλλά άφησα το γλυκό να κρυώσει μέσα, αφήνοντας την πόρτα του μισάνοικτη.

  12. 12

    Ξεφορμάρισα και το έβαλα σε ένα κουτί “φοδραρισμένο” με λαδόκολλα, έτοιμο να της το στείλω. Θα σου πω εγώ κυρία μου ….

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

vicky96
vicky96 @cook_8484832
Αγαπητέ ggr είχα δει καιρό τώρα αυτή την συνταγή από τον Παρλιάρο εάν δεν κάνω λάθος αλλά δεν τολμούσα να την δοκιμάσω. Τώρα όμως που την πρότεινες και εσύ θα την δοκιμάσω και ο θεός βοηθός. Δεν ξέρω μήπως την δώσω στον άντρα μου να την δοκιμάσει πρώτα. Ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγέ που μας παραχωρείτε.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens