Κέικ σοκολάτας με πράσινο τσάι matcha
Μια διαφορετική συνταγή για κέικ με το παραδοσιακό γιαπωνέζικο τσάι matcha. Το τσάι matcha δεν είναι φύλλα, είναι μια πουδρένια πράσινη σκόνη που πίνεται σε ειδική τελετή και συνδέεται με τις τελετές των βουδιστών ζεν. Η προετοιμασία του είναι μια διαδικασία στοχασμού, ηρεμίας και σοφίας που βρίσκεται μέσα στον καθένα από εμάς (www.iefimerida.gr).
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τελείως το κακάο και να προσθέσετε στο κέικ είτε βατόμουρα, σμέουρα κλπ είτε κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
-
2
Προσθέτετε έναν έναν τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
3
Προσθέτετε το αλεύρι και εξακολουθείτε να χτυπάτε.
-
4
Μοιράζετε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα ρίχνετε το κακάο και στο άλλο τη σκόνη matcha.
-
5
Βουτυρώνετε ένα ταψί και το αλευρώνετε. Απλώνετε μια στρώση από το μείγμα με τη matcha, προσθέτετε μια στρώση από το μείγμα με το κακάο και μετά το μεταχειρίζεστε όπως όταν κάνετε κέικ μαρμπρέ.
-
6
Ψήνετε για περίπου 45' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C (κάνετε βέβαια και το γνωστό τεστ με την οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί).
Σχόλια