sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Ένα πεντανόστιμο κεκάκι ιδανικό για τον καφέ σας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12
  1. 500 γρ. ρώγες από σταφύλι σουλτανίνα (λευκό, γλυκό, χωρίς κουκούτσια)
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 250 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο ακόμη για το ταψί
  4. 3 κ. σ. επιπλέον βούτυρο λιωμένο για τα σταφύλια
  5. 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
  7. 250 γρ. γάλα φρέσκο
  8. 60-70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι (αναλόγως πόσο θα τραβήξει η ζύμη)
  9. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + ελάχιστο για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκ. και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι, έτσι ώστε να αποφύγουμε να κολλήσει το γλυκό στον πάτο και στα τοιχώματα.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

  3. 3

    Απλώνουμε μέσα στο ταψί τις ρώγες σταφυλιού, πασπαλίζουμε με 4 κ. σ. από τη ζάχαρη και περιχύνουμε τις 3 κ. σ. λιωμένο βούτυρο.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, τα 250 γρ. βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει.

  5. 5

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα στο μπολ του μίξερ το λικέρ, το ξύσμα, το χυμό και το γάλα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε καλά έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά.

  7. 7

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με τη σπάτουλα.

  8. 8

    Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, επάνω στα σταφύλια.

  9. 9

    Ψήνουμε για περίπου 50', έως ότου ροδίσει το γλυκό.

  10. 10

    Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30' και έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

dcroula
dcroula @Roula1505
Ουάου, απο εμφάνιση σκίζει....παίζει καμιά φωτογραφία με κομμένο το κέικ;\n\nΚαι τα σταφύλια, φαντάζομαι ότι είναι παραπάνω απ\'το να καλύψουν απλά, τον πάτο του ταψιού εεεε;

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα