Κέικ της γιαγιάς

Bαθμολογία: 5
       
 
13 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα ωραίο και εύκολο κέικ με καρύδια και πορτοκάλι.Μου το έμαθε η γιαγιά μου και όταν το φτιάχνω το τρώμε σε μία μέρα!

Κέικ της γιαγιάς
photo: july88

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου,μέχρι να γίνουν μους.
  2. Προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά.
  3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα ως τη μέση της φόρμας.
  4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15' πάνω κάτω.
  5. Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μίγμα σας πρέπει να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας,ώστε να φουσκώσει το κέικ σας. Μπορείτε στο τέλος να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη άχνη ζάχαρη.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Αφράτο θα είναι σίγουρα λόγω λαδιού αλλά φτάνουν 35 λεπτά για να ψηθεί,όταν το κέικ συνήθως χρειάζεται 50΄ με 1 ώρα ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 10-11-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο VIVIKA.Το ξέρω πως φαίνεται λίγος ο χρόνος,κι όμως σε 35'-40' είναι έτοιμο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου είχε φανεί κι εμένα λίγος ο χρόνος αλλά όταν βύθισα μια οδοντογλυφίδα στα 35' είδα πως βγήκε στεγνή.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο δικός μου φούρνος.Δοκίμασε το και πες μου!
    #
    Σχόλιο από ace, 10-11-12  
    μπαινει στα προσεχως!θα δοκιμαστει αμεσα!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 12-11-12  
    Μούρλια λέμε !
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 13-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια Beautiful! :)
    #
    Σχόλιο από makaronou, 13-11-12  
    Εύκολο, αφράτο υπέροχο & μυρωδάτο!!! Το καθαρίσαμε!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 15-11-12  
    Ace όταν το φτιάξεις περιμένω τις εντυπώσεις σου!
    Makaronou μου,χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα και ήδη φαγώθηκε το μισό.Σ'ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-11-12  
    Πολύ ωραίο κέϊκ πορτοκαλιού και αρωματικό!!! Μου πήρε περισσότερη ώρα στο ψήσιμο και το μέτρημα το έκανα με μεγάλο ποτήρι του νερού για μεγαλύτερη ποσότητα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 25-11-12  
    Θέλω να ρωτήσω -τι αλευρι χρησιμοποιούμε, και τι νούμερο ταψί χρησιμοποιούμε -24,26,28;Είναι με τρύπα στι μέση;
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 26-11-12  
    Fotitsa μου,εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και φόρμα κεικ νούμερο 26.Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mariavov, 13-12-12  
    Το έκανα την προηγουμενη εβδομάδα και τελείωσε αμέσως!! Αρεσε και παρα πολύ στην μικρή μου και χάρηκα πολύ γιατι εχει και τα καρύδια και το πορτοκάλι που σκέτα δεν τα τρώει. Παώ τώρα να το φτιάξω για 2η φορά απλα αυτή τη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, έψαχνα κάτι τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 15-1-13  
    Μέτρησα με κούπες του Νες, και έβαλα φαρινα.Εψηνα 1 ώρα στους 180. Έχει γίνει τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-13  
    Νοστιμότατο!!!
    #
    Σχόλιο από xaniaforever, 2-3-13  
    πολυ καλό κεκάκι,με εντονη τη γεύση απο πορτοκάλι παρόλο που το εκανα χωρίς μιξερ και σε φουρνακι...
    #
    Σχόλιο από Floral, 30-1-14  
    παρα πολυ καλο το εφτιαξα με λιγοτερη ζαχαρη κατα μιση κουπα και λαδι εβαλα μισο ελαιολαδο μισο σπορελαιο επισης το έψησα 50' κι εγινε φοβερο!!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από nanalela, 9-3-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 20-4-15  
    Εκπληκτικό!!! Το αγαπημένο κέικ των παιδιών μου εδώ και δύο χρόνια!!! (συγνώμη που άργησα να βαθμολογήσω)...
    #
    Σχόλιο από flip, 31-10-15  
    Το έκανα και εγώ με κούπες του νες για περισσότερη ποσότητα και το έψησα όπως ψήνω όλα τα κέικ στον φούρνο μου στους 170 στην αντίσταση και έγινε νοστιμότατο. Αρωματικό, αφράτο και τα παιδιά γλείφανε τα δάχτυλά τους.
    #
    Σχόλιο από Κατια χ., 24-11-15  
    Μπορω στο κεικ να μην βαλω πορτοκαλι ουτε ξυσμα ουτε χυμο και να βαλω κανελα ?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 24-11-15  
    Κάτια, δεν το έχω δοκιμάσει να του προσθέσω κανέλα αφαιρώντας τον χυμό πορτοκαλιού, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην του πηγαίνει κι αυτο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Αφράτο θα είναι σίγουρα λόγω λαδιού αλλά φτάνουν 35 λεπτά για να ψηθεί,όταν το κέικ συνήθως χρειάζεται 50΄ με 1 ώρα ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από ace, 10-11-12  
    μπαινει στα προσεχως!θα δοκιμαστει αμεσα!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 12-11-12  
    Μούρλια λέμε !
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 13-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια Beautiful! :)
    #
    Σχόλιο από makaronou, 13-11-12  
    Εύκολο, αφράτο υπέροχο & μυρωδάτο!!! Το καθαρίσαμε!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 15-11-12  
    Ace όταν το φτιάξεις περιμένω τις εντυπώσεις σου!
    Makaronou μου,χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα και ήδη φαγώθηκε το μισό.Σ'ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-11-12  
    Πολύ ωραίο κέϊκ πορτοκαλιού και αρωματικό!!! Μου πήρε περισσότερη ώρα στο ψήσιμο και το μέτρημα το έκανα με μεγάλο ποτήρι του νερού για μεγαλύτερη ποσότητα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 26-11-12  
    Fotitsa μου,εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και φόρμα κεικ νούμερο 26.Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mariavov, 13-12-12  
    Το έκανα την προηγουμενη εβδομάδα και τελείωσε αμέσως!! Αρεσε και παρα πολύ στην μικρή μου και χάρηκα πολύ γιατι εχει και τα καρύδια και το πορτοκάλι που σκέτα δεν τα τρώει. Παώ τώρα να το φτιάξω για 2η φορά απλα αυτή τη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, έψαχνα κάτι τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-13  
    Νοστιμότατο!!!
    #
    Σχόλιο από xaniaforever, 2-3-13  
    πολυ καλό κεκάκι,με εντονη τη γεύση απο πορτοκάλι παρόλο που το εκανα χωρίς μιξερ και σε φουρνακι...
    #
    Σχόλιο από Floral, 30-1-14  
    παρα πολυ καλο το εφτιαξα με λιγοτερη ζαχαρη κατα μιση κουπα και λαδι εβαλα μισο ελαιολαδο μισο σπορελαιο επισης το έψησα 50' κι εγινε φοβερο!!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από nanalela, 9-3-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 20-4-15  
    Εκπληκτικό!!! Το αγαπημένο κέικ των παιδιών μου εδώ και δύο χρόνια!!! (συγνώμη που άργησα να βαθμολογήσω)...
    #
    Σχόλιο από flip, 31-10-15  
    Το έκανα και εγώ με κούπες του νες για περισσότερη ποσότητα και το έψησα όπως ψήνω όλα τα κέικ στον φούρνο μου στους 170 στην αντίσταση και έγινε νοστιμότατο. Αρωματικό, αφράτο και τα παιδιά γλείφανε τα δάχτυλά τους.
    #
    Σχόλιο από elenixania, 7-2-16  
    Πολύ νόστιμο κέικ!Μόνο που το έψησα όπως όλα τα κέικ.Σ΄ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από eltsa97, 9-4-16  
    Εβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του! Πιο αφράτο δε γίνεται...Τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από diaelz, 28-9-16  
    Πολυ κακογραμμένη συνταγη οταν λεμε λαδι 1 φλιτζάνι τι λαδι προτιμούμε ελαιόλαδο? ηλιέλαιο?
    Φλιτζάνι εννοούμε μια κούπα? ενα φλιτζανάκι του τσαγιού?
    Ηθελα να το κανω αλλα τελικα προτιμησα μια πιο κατατοπιστική Συνταγη....
    #
    Σχόλιο από diaelz, 28-9-16  
    Σε ευχαριστω Ναυσικά θα βαλω ηλιέλαιο τοτε, απο αλευρι φανταζομαι το μπλε για ολες τις χρήσεις?

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 10-11-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο VIVIKA.Το ξέρω πως φαίνεται λίγος ο χρόνος,κι όμως σε 35'-40' είναι έτοιμο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου είχε φανεί κι εμένα λίγος ο χρόνος αλλά όταν βύθισα μια οδοντογλυφίδα στα 35' είδα πως βγήκε στεγνή.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο δικός μου φούρνος.Δοκίμασε το και πες μου!
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 25-11-12  
    Θέλω να ρωτήσω -τι αλευρι χρησιμοποιούμε, και τι νούμερο ταψί χρησιμοποιούμε -24,26,28;Είναι με τρύπα στι μέση;
    #
    Σχόλιο από Κατια χ., 24-11-15  
    Μπορω στο κεικ να μην βαλω πορτοκαλι ουτε ξυσμα ουτε χυμο και να βαλω κανελα ?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 24-11-15  
    Κάτια, δεν το έχω δοκιμάσει να του προσθέσω κανέλα αφαιρώντας τον χυμό πορτοκαλιού, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μην του πηγαίνει κι αυτο!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-11-15  
    Δεν έχω κάνει το κέικ αυτό βέβαια, αλλά αν βγάλει το χυμό δεν πρέπει να τον αντικαταστήσει με καποιο άλλο υγρό; Χυμός από 2 πορτοκάλια είναι τουλάχιστον μισό ποτήρι, άρα θα έχει διαφορά στη σύσταση της ζύμης. Ίσως μπορεί να βάλει γάλα και κανέλα αντί για χυμό και ξύσμα.
    #
    Σχόλιο από Κατια χ., 24-11-15  
    Αν αφαιρεσω ομως το χυμο δεν θα λείπει η υγρασια?θα πρεπει να προσθεσω κατι αλλο ωστε να αναπληρωσω τον χυμο?
    Τη βρισκω πολλη ενδιαφεδουσα συνταγη κ θελω να την κανω αλλα έχει αλλεργια η κορη μου στο πορτοκαλι γι αυτο ψαχνω εναλλακτική μεθοδο για να το κανω
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-9-16  
    Όταν λέμε φλυτζάνι συνήθως εννοούμε την δοσομετρική κούπα (https://www.sintagespareas.gr/metatropes), περίπου όσο το φλ. του τσαγιού. Όσο για το λάδι, ο καθένας μπορεί να βάλει όποιο λάδι χρησιμοποιεί στην κουζίνα του (αν και συνήθως το ελαιόλαδο έχει πιο βαριά γευση από τα υπόλοιπα!).
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-9-16  
    Όταν δεν διευκρινίζεται αλλιώς, εννοεί για όλες τις χρήσεις (άλλωστε βαζει πρόσθετο μπέικιν). Δεν την έχω κανει την συνταγή, αλλά ελπίζω εσένα να σου πετύχει!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 15-1-13  
    Μέτρησα με κούπες του Νες, και έβαλα φαρινα.Εψηνα 1 ώρα στους 180. Έχει γίνει τέλειο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 239 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της Nanna
    Αγαπημένα γλυκά!
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Glyka
    Ένα βιβλίο 464 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic