κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ της γιαγιάς
Μαριάννα 27
Μαριάννα 27 @cook_8496956

Ένα ωραίο και εύκολο κέικ με καρύδια και πορτοκάλι.Μου το έμαθε η γιαγιά μου και όταν το φτιάχνω το τρώμε σε μία μέρα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μίγμα σας πρέπει να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας,ώστε να φουσκώσει το κέικ σας. Μπορείτε στο τέλος να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη άχνη ζάχαρη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  2. 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  3. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  4. 1 φλιτζάνι λάδι
  5. ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  6. χυμό 2 πορτοκαλιών
  7. 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  8. 1 κ.σ. κονιάκ
  9. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου,μέχρι να γίνουν μους.

  2. 2

    Προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά.

  3. 3

    Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα ως τη μέση της φόρμας.

  4. 4

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15' πάνω κάτω.

  5. 5

    Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Αφράτο θα είναι σίγουρα λόγω λαδιού αλλά φτάνουν 35 λεπτά για να ψηθεί,όταν το κέικ συνήθως χρειάζεται 50΄ με 1 ώρα ψήσιμο;

Από

Μαριάννα 27
Μαριάννα 27 @cook_8496956
στις