Κέικ της γιαγιάς
Ένα ωραίο και εύκολο κέικ με καρύδια και πορτοκάλι.Μου το έμαθε η γιαγιά μου και όταν το φτιάχνω το τρώμε σε μία μέρα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μίγμα σας πρέπει να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας,ώστε να φουσκώσει το κέικ σας. Μπορείτε στο τέλος να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη άχνη ζάχαρη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου,μέχρι να γίνουν μους.
-
2
Προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά.
-
3
Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα ως τη μέση της φόρμας.
-
4
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15' πάνω κάτω.
-
5
Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.
Σχόλια (29)