Κέικ του διαβόλου
Λίγα μυστικά ακόμα
Extra tipΣτο μίγμα μπορούμε να ρίξουμε και κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα ή της αρεσκείας μας για ποικιλία. Αν ρίξουμε βέβαια πολλά κομματάκια, ενδέχεται να πάνε στον πάτο του μπωλ, να λιώσουν και να χαλάσουν ελαφρώς το σχήμα του κέικ (το έχω πάθει!). Η γεύση όμως είναι τέλεια!Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλίο συνταγών της Χρύσας Παραδείση (δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί ακόμα). Απλή, παραδοσιακή και εύκολη! Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζετε δύο φορές το αλεύρι με τη σόδα, με το μπέικιν πάουντερ καθώς και με όλο το κακάο.
-
2
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με κουτάλι ή με μίξερ. Ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
-
3
Κατόπιν ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ενώ χτυπάτε συνεχώς ωσότου το μίγμα γίνει αφράτο.
-
4
Κατόπιν ρίχνετε αλληλοδιαδόχως το μίγμα του αλεύρου και το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
-
5
Όταν ο χυλός γίνει λείος, τον αδειάζετε σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι φόρμα.
-
6
Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο (177 βαθμούς Κελσίου) για μια περίπου ώρα.
-
7
Σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας (εγώ το φτιάχνω από λιωμένη σοκολάτα αναμιγμένη με κρέμα γάλακτος).
Σχόλια