κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ του διαβόλου
Νίκη81
Νίκη81 @cook_8518282

Λίγα μυστικά ακόμα

Extra tipΣτο μίγμα μπορούμε να ρίξουμε και κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα ή της αρεσκείας μας για ποικιλία. Αν ρίξουμε βέβαια πολλά κομματάκια, ενδέχεται να πάνε στον πάτο του μπωλ, να λιώσουν και να χαλάσουν ελαφρώς το σχήμα του κέικ (το έχω πάθει!). Η γεύση όμως είναι τέλεια!Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλίο συνταγών της Χρύσας Παραδείση (δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί ακόμα). Απλή, παραδοσιακή και εύκολη! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  2. 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό σόδα
  3. 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  4. 2/3 φλιτζανιού κακάο
  5. 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  6. 1 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  7. βανίλια
  8. 3/4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζετε δύο φορές το αλεύρι με τη σόδα, με το μπέικιν πάουντερ καθώς και με όλο το κακάο.

  2. 2

    Χτυπάτε καλά το βούτυρο με κουτάλι ή με μίξερ. Ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη.

  3. 3

    Κατόπιν ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ενώ χτυπάτε συνεχώς ωσότου το μίγμα γίνει αφράτο.

  4. 4

    Κατόπιν ρίχνετε αλληλοδιαδόχως το μίγμα του αλεύρου και το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.

  5. 5

    Όταν ο χυλός γίνει λείος, τον αδειάζετε σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι φόρμα.

  6. 6

    Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο (177 βαθμούς Κελσίου) για μια περίπου ώρα.

  7. 7

    Σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας (εγώ το φτιάχνω από λιωμένη σοκολάτα αναμιγμένη με κρέμα γάλακτος).

Αντιδράσεις

Σχόλια

cuoco
cuoco @cook_8483650
πολύ καλό! ελπίζω σε λίγο να ανεβάσω και φωτογραφία!

Από

Νίκη81
Νίκη81 @cook_8518282
στις