Κέικ τρούφας με σιρόπι και γλάσο σοκολάτας
Εύκολο σοκολατένιο γλυκό
Υλικά
-
Για το κέικ
-
120 γραμμάρια βούτυρο φυτικό λιωμένο
-
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-
2 κουτ. γλυκού baking powder
-
75 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
-
20 ml λικέρ κάστανο
-
5 αυγά
-
Για το σιρόπι
-
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
Για το γλάσο σοκολάτας
-
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
-
2 κουτ. σούπας βούτυρο φυτικό λιωμένο
-
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking και τα αυγά και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το λικέρ, την τρούφα και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι, για να πάει παντού. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30' με 40' περίπου.
-
2
Βράζουμε το σιρόπι για 2'-4', ανακατεύοντας μία φόρα μόνο. Μόλις ψηθεί το κέικ και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.
-
3
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γλάσο, ρίχνοντας τα υλικά ακριβώς με τη σειρά που αναγράφονται, μέχρι να λιώσουν. Περιχύνουμε το κέικ αμέσως μόλις απορροφηθεί το σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)