Κέικ Ζέβρα
Ένα πολύ νόστιμο και απλό κεικ με ιδιαίτερη εμφανιση
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν το αλείψουμε με λιωμένη κουβερτούρα.Γίνεται επίσης όλο σοκολατούχο ή λευκό (αν δεν προσθέσουμε κακάο)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καλά (με μίξερ) τα αυγά και τη ζάχαρη
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή την βανίλια.
-
3
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2, στο ένα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά.
-
4
Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας.
-
5
Σε ένα στρογγυλό ταψί (το βουτυρώνουμε), στο κέντρο του ρίχνουμε 3 κουταλιές από το λευκό μείγμα και ύστερα στο κέντρο του λευκού μείγματος ρίχνουμε 3 κουταλιές από το σοκολατούχο μείγμα, κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια (29)