Κέικ Ζέμπρα

Bαθμολογία: 4.757
       
 
107 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εντυπωσιακό και εύκολο κέικ!
Κέικ Ζέμπρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι self raising
  • 1 κουταλάκι vanilla extract
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές κακάο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(14 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(15 ψήφοι)
Προετοιμασία: 21' (14 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 49' (14 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά πλην του κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μίγμα.
  2. Κρατάτε 2 1/2 κούπες από το μίγμα χωριστά, και στο υπόλοιπο ενσωματώνετε το κακάο.
  3. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι (αντικολλητικό ή αλουμινένιο, πάντως όχι ανοξείδωτο) διαμέτρου 23εκ. βουτυρώνετε καλά τη βάση και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και τα πλαϊνά του ταψιού.
  4. Ρίχνετε 2 κουταλιές από το βανιλένιο μίγμα στο κέντρο του ταψιού και το παρακολουθείτε να απλώνεται μόνο του.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα, στο κέντρο της προηγούμενης βανιλένιας… κηλίδας και συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα.
  6. Σε καμία φάση δεν κουνάτε το ταψάκι, το μίγμα πρέπει να απλώνεται σιγά σιγά από μόνο του. Κάθε φορά που θα προσθέτετε μίγμα στο κέντρο, ο προηγούμενος σχηματισμός θα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού.
  7. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου (τσεκάρισμα με οδοντογλυφίδα). Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για ένα 10λεπτο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει, οπότε και μπορείτε να το κόψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το hungryforhungry.

Σχετικές συνταγές

    149 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από via finezza, 10-2-16  
    Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Ναυσικα.Μηπως ξερεις γιατι το μειγμα εγινε πιο σφιχτο?Επαιξε ρολο το γιαουρτι αντι για το γαλα?
    #
    Σχόλιο από Harley, 14-2-16  
    #
    Σχόλιο από Harley, 14-2-16  
    To μυστικό της επιτυχίας για αυτό το γλυκό είναι ο συνδυασμός 2 σχολίων της Ratatouille & litsa d. Έβαλα λίγο παραπάνω από 2 κούπες αλεύρι φαρινάπ , 1,5 κούπα ζάχαρη , 3 βανίλιες και όταν ξεχώρισα τα μείγματα πρόσθεσα 3 κ.σ. αλεύρι στο βανιλένιο μείγμα . Το αποτέλεσμα : ΑΨΟΓΟ !!!!! Να πω ότι 1η φορά το είχα κάνει το 2009 από το hungryforhungry (τότε δεν ήξερα το site εδώ) με μεγάλη επιτυχία αν και μου είχε τελειώσει το μείγμα με το κακάο πιο νωρίς .
    #
    Σχόλιο από chefurret, 1-5-16  
    Νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή. Εγώ δεν την έκανα σε ταψί, αλλά σε φορμάκια για muffins και τα έψησα για 20'-25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
    #
    Σχόλιο από renanic, 2-5-16  
    Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο. ¨εκανα μισή δόση και τα έκανα muffins όπως είδα πως έκανε και η chefurret.Μου άρεσαν ΄πολύ τόσο σαν ιδέα όσο και σαν muffins.την επόμενη φορά θα φτιάξω τη συνταγή ακριβώς όπως είναι μαζί με την συνονόματή σου Ζωή μου εγγονή μου που είναι επτά χρονών. Είμαι σίγουρη πως θα το διασκεδάσουμε αφάνταστα και οι δύο. Ευχαριστωωωωώ
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 19-9-16  
    Αντί για γάλα έβαλα χυμό πορτοκάλι, και αντί για ηλιέλαιο (που δεν το προτμώ) βούτυρο. Νόστιμο και πολύ όμορφο.
    Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από mariposa, 22-9-16  
    Το καναμε χθες με τη μικρη μου κ βγηκε υπεροχο! Εβαλα μιση κουπα ζαχαρη κ λιγοτερο λαδι! Μονο που το εβαλα σε μεγαλυτερο ταψακι κ δεν βγηκε πολυ φουσκωτο
    #
    Σχόλιο από Harley, 24-2-17  
    Όσες φορές και να το φτιάξω σε ότι παραλλαγή θα είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!!!!

    Αν και δεν επιτρέπεται να ψηφίσω 2η φορά τα πιρουνάκια αυτή την φορά είναι για την παραλλαγή της χρωματιστής μορφής που το έκανα

    Ξετρελαθήκαμε πεντανόστιμο , αφράτο & υπέροχο τόσο σε γεύση όσο σε εμφάνιση.
    Φαγώθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα.

    Τα μμμμμμμμμμμμμμμμμμ σε πόσα πιρουνάκια αντιστοιχούν άραγε ???
    #
    Σχόλιο από BarbaraKos, 19-5-17  
    Καλησπερα, Θεωρω ότι η συνταγή είναι λάθος, πολυ ωραία μεν γευστικά αλλά οι δοσολογίες χάνουν. Έχεις ένα μείγμα το οποίο χωρίζεις και στο μισό προσθέτεις κακάο και γίνεται πιο πηχτό από το υπόλοιπο με αποτέλεσμα όταν κάνεις το σχέδιο με τις κουταλιές να είναι δύσκολο γιατι το ασπρο μειγμα κυλαει πανω απο το μαυρο με αποτελεσμα το σοκολατενιο μειγμα να πηγαινει στον πατο τελικα. Για αυτό και αλλα κοριτσια ειδαν το σχεδιο να ξεκιναει απο την μεση του κεικ και πανω. Το σοκολατενιο μειγμα επρεπε να εχει παραπανω υγρα. Πάντως η γευση ειναι τελεια, εγω εβαλα εσανς λεμονι στο ασπρο μειγμα και λίγο ρουμι στο μειγμα με το κακαο :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    125 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 16-10-08  
    Μόλις το βγάλαμε από το φούρνο. Απίθανο!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 31-10-08  
    Πολύ ωραίο φαίνεται! Θα το φτιάξω αύριο!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-08  
    Προσπάθησα να το φτιάξω. Για τη γεύση δεν θα πω τίποτα, γιατί το λάδι μου ήταν μάλλον πολυκαιρισμένο και έδωσε μια απαίσια μυρωδιά σε όλο το κέικ. Αυτό ήταν δικό μου λάθος. Όμως έχω να πω πως η διαδικασία παρασκευής του δεν είναι και τόσο εύκολη. Πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός καθώς βάζεις τις κουταλιές. Όλες οι κουταλιές σου πρέπει να είναι ίδιες (όχι μια πιο γεμάτη απο την άλλη) και ακόμα και μια σταγόνα να σου ξεφύγει, έχει χαλάσει το σχέδιο. Προσπάθησα πραγματικά να είμαι προσεκτική, αλλά και πάλι το σχέδιο δεν βγήκε τόσο ωραίο όσο στην φωτογραφία. Στα σημεία που μου είχε πετύχει το σχέδιο, ήταν πράγματι εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα. Η κρέμα ήταν πιο πολύ από τη σοκολάτα, αλλά αυτό "διορθώνεται" εάν όταν σου τελειώσει η σοκολάτα, χωρίσεις ξανά το μείγμα σου και προσθέσεις κακάο στο μισό. Πρέπει να είναι μέχρι το τέλος μια μια κουταλιά, ίδιες. Δεν ξέρω εάν θα ξανακάνω τον κόπο να το φτιάξω και δεν βαθμολογώ γιατί δεν θέλω να το "θάψω". Άλλωστε είπαμε, τη γεύση δεν κατάφερα να την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από zoe, 31-10-08  
    Sitro,δεν μπορώ να καταλάβω τι σε δυσκόλεψε στο μοντάρισμα.Από την πρώτη φορά μου φάνηκε ιδιαίτερα διασκεδαστικό και δημιουργικό.Αν κατάλαβα σωστά τις κουταλιές τις έριχνες ανα 1;Εναλλάξ ανα 2 θέλει και το κουτάλι να ρίχνεις από χαμηλά, σχεδόν να ακουμπάει στον προηγούμενο κύκλο και δεν κουνάς γιατί απλώνει και χαλάει το σχέδιο.Όσο για το κακάο έχεις δίκιο και είναι παράλειψη μου ,κάποιες φορές θεωρείς κάτι αυτονόητο ενώ δεν πρέπει.Το έφτιαξα χθες και θα ανεβάσω φωτο και άψητο.Αν δεν αρέσει το λάδι αντικαταστήστε με 1 κούπα μαργαρίνη.Έαν αποφασίσεις να το ξαναφτιάξεις πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις και θα ενθουσιαστείς.Σ΄ευχαριστώ για τα σχόλια.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-08  
    Ανά δύο τις έριχνα, λάθος το εξέφρασα εγώ. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Απλώς μου φάνηκε χρονοβόρο και στο τέλος δεν μου βγήκε και όπως είναι στη φωτο σου, παρά τον κόπο, και απογοητεύτηκα. Ίσως το ξαναδοκιμάσω, θα δούμε...
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΚΑ, 5-11-08  
    ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙΑ...ΔΕΝ ΨΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕ,ΕΜΕΙΝΕ ΣΑΝ ΩΜΟ ΜΕΣΑ....
    #
    Σχόλιο από zoe, 5-11-08  
    Κουκα,μήπως δεν ήταν το αλεύρι που φουσκώνει και έπρεπε να βάλεις μπέικιν,έχει και αυγά που φουσκώνουν το κέικ.Έμένα μου φουσκώνει πολύ σε σημείο που να με ενοχλεί γιατί μου χαλάει το σχέδιο.Όσο για το άψητο ,δεν έχει διαφορά με τα άλλα κέικ στο ψήσιμο και τη θερμοκρασία.Το διαφορετικό είναι στο σχέδιο,κάνε το σχέδιο στο κέικ που φτιάχνεις συνήθως.Λυπάμαι για την αποτυχία.
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 5-11-08  
    Λοιπόν το έκανα το σαββατοκύριακο πράγματι είναι ευπαρουσίαστο και πολύ εύκολο!
    Εγώ το έριχνα με την μεγάλη κουτάλα της κατσαρόλας. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 7-11-08  
    Έγινε φανταστικό δεν πίστευα ότι θα το πετύχω με την πρώτη φορά. Ήταν εύκολο τελικά, αρκεί να ρίχνουμε την κάθε κουταλιά ακριβώς στο κέντρο, και όχι από ψηλά το κουτάλι, να είναι χαμηλά. Τολμήστε το είναι αρκετά διασκεδαστικό!!!!:-)
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 7-11-08  
    Λοιπόν, παιδεύτηκα τρεις φορές μέχρι να το καταφέρω!!!Και εγω Sitro!! Μέχρι που έστειλα e-mail στην πρώτη διδάξασα στην Αμερική, αλλά τίποτε. Τελικά μου πέτυχε, εντελώς τυχαία..και μάλιστα σε ροζ έκδοση. Την φωτο την έχω ανεβάσει στο φορουμ, στο κοπιάστε να σας κεράσουμε. Τώρα, ποιο ήταν το μυστικό, θα σας γελάσω και δεν το θέλω...:-) μάλλον τυχαίο ήταν! Αλλά αν επαναληφθεί και βρώ το μυστικό θα σας το πω!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 8-11-08  
    Πολύ ωραίο και όχι πολύ γλυκό, ότι πρέπει για μένα!
    #
    Σχόλιο από zoe, 8-11-08  
    Πιστεύω το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι ο χρόνος και η διαθέση για παιχνίδι.Χαίρομαι που το απολαύσατε όσο και εγώ.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-11-08  
    Πάρα πολύ εύκολο και διασκεδαστικό το όλο πράγμα:)
    Μου πέτυχε αμέσως χωρίς καμία δυσκολία.
    Απλά την επόμενη φορά θα βάλω 1.5 κούπα ζάχαρη και λίγο παραπάνω αλεύρι, το μείγμα με το κακάο ήτανε μία χαρά ενώ με την βανίλια μου φάνηκε λίγο παραπάνω νερουλό!
    Αν και θα έλεγα ότι μισό κουταλάκι μπέικιν θα το βοηθούσε πολύ παρόλο που χρησιμοποιούμε το παραπάνω αλεύρι!!
    Θα την ξανακάνω με αυτές τις αλλαγές και θα σας πω:)
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-11-08  
    Μόλις έκανα πάλι το κέικ!
    Έκανα τις παραπάνω παραλλαγές που είπα..το αποτέλεσμα απλά θεϊκό...φούσκωσε απίστευτα και ομοιόμορφα το μείγμα άριστο και απο γεύση...τέλειο!!!!!
    Domania, εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι φαρίνα και έβαλα 3 βανιλάκια μικρά αυτά που λες:)
    #
    Σχόλιο από Domania, 21-11-08  
    Ειναι απλά τέλειο!!!!!
    Το σχεδιο το πέτυχα και ειμαι πολύ χαρουμενη γιαυτο σ'ευχαριστώ για την ωραια συνταγή
    Ομως έκανα τις παραλαγές που διάβασα, δηλ. έβαλα λίγο αλευρι παραπάνω και έβαλα βιτάμ αντι για λάδι
    μέχρι το τελευταιο κομματάκι έμεινε πολύ αφράτο
    ΜΠΡΑΒΩ!!!
    #
    Σχόλιο από mamamia, 9-12-08  
    πολύ ωραίο,τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν,την επόμενη φορά σκέφτηκα να βάλω για άρωμα ξύσμα πορτοκαλιού.συγχαρητήρια zoe για την ωραία συνταγή και το ωραίο μοντάρισμα.
    #
    Σχόλιο από gourouna, 13-1-09  
    zoe το εφτιαξα 2 φορες
    την πρωτη εφτιαξα κέικ και μπισκοτα (το εψησα λιγο παραπανω)
    την 2 φορα εγινε ενα φανταστικο κέικ!!
    5 πειρουνια απο εμενα.
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 14-1-09  
    Μολις βγηκε απο το φουρνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σλουρπ Σλουρπ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tzili, 3-3-09  
    Πολυ ωραια συνταγη.Νοστιμο και ωραιο στην εμφανιση.Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από korina, 1-4-09  
    εντυπωσιακό και πανεύκολο!!! συγχαρητήρια!!! το έφτιαξα και δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι άλλοι πως πέτυχα αυτό το σχέδιο!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-10-08  
    zoe φαίνεται πάρα πολύ ωραίο! Όμως δεν κατάλαβα καλά τον τρόπο που τοποθετείς τα 2 μείγματα. Μπαίνουν πάντα στο κέντρο οι 2 κουταλιές από κάθε μείγμα αντίστοιχα?
    #
    Σχόλιο από zoe, 4-10-08  
    Στο κέντρο πάντα εναλλάξ μέχρι να τελειώσει το μίγμα
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 15-10-08  
    zoe το έχεις φτιάξει και σε φόρμα για μάφινς?
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-10-08  
    Μόνο σε ταψί αν θέλεις για να σου βγει όπως στη φωτο.Πρέπει να έχει χώρο για να απλώνουν οι κουταλιές του μίγματος.Σε θήκες μάφινς θα σου βγει τύπου μαρμπρέ
    #
    Σχόλιο από Domania, 12-11-08  
    τι ειναι αυτο το αλευρι το self raising? ειναι σιγκεκριμένη μάρκα?

    και το vanilla extract? δεν ειναι οι γνωστές βάνιλιούλες στα καψουλάκια??
    #
    Σχόλιο από mama, 12-11-08  
    Self Raising Αλεύρι είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του.. η γνωστή μας κόκκινη φαρίνα...
    vanilla extract είναι απόσταγμα βανίλιας θα το βρεις στα ΑΒ και είναι στα είδη ζαχαροπλαστικής.. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με την γνωστή βανίλια σκόνη. Δεν έχει μεγάλες διαφορές...απλά αυτό είναι υγρό.. Αν θέλεις φυσικό προϊόν και άρωμα να πάρεις τότε βανίλια φυσική από τα μπαχαρικά...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 30-9-09  
    Το βλεπω πολυ καιρο θελω να το φτιαξω, απλα εχω μια απορια, με τι κουταλι ριχνουμε τα μειγματα; εχω διαβασει στα σχολια με κουταλα κουζινας(αρα θεωρητικα μεγαλη),αρα με κουταλα ή κουταλι(σουπας);
    κ κατι ακομα αν δεν βαλουμε λαδοχαρτο πειραζει; και απλα βουτηρωσουμε και αλευρωσουμε την φορμα;
    #
    Σχόλιο από common, 2-10-09  
    Την ίδια απορία είχα κι εγώ για το λαδόχαρτο. Έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές αυτό το κέικ, κάθε φορά γίνεται και καλύτερο, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα το τέλειο σχέδιο-ζέβρα. Αν και μου βγαίνουν ομόκεντροι κύκλοι μαθηματικής ακρίβειας, αυτό το σχέδιο δεν φαίνεται τόσο καλά όταν ψηθεί και κοπεί το κέικ (έχω ανεβάσει φωτο, πριν και μετά το ψήσιμο). Ειδικά την τρίτη φορά ακολούθησα ΠΙΣΤΟΤΑΤΑ τη συνταγή, το μόνο που παρέλειψα ήταν το αντικολλητικό χαρτί. Μήπως αυτό φταίει τελικά;... (Πάντως δεν το βάζω κάτω, πού θα μου πάει, θα το πετύχω.)
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 5-1-10  
    Δεν εχω καταλαβη ακομα καλα ποτε ριχνω το ενα μειγμα και ποτε το αλλο.Το ασπρο το ριχνω στο κεντρο αλλα μετα το σοκολατενιο το ριχνω στο κεντρο του ασπρου ? δηλαδη πανω απο απο το ασπρο?και κατι ακομα μπορω να κανω την κλασικη συνταγη κεικ η αυτη που μας δινεις?
    #
    Σχόλιο από carmelia, 13-3-10  
    Θελω πολυ να το φτιαξω γιατι με ενδιαφερει παντα και η παρουσιαση!
    Εχω αποριες:

    1.το λαδοχαρτο ειναι απαραιτητο;καλυπτει ολη τη φορμα;

    2.μπορω να βαλω ελαιολαδο;

    3.ΑΒΒΑ ειδα τη φωτο και ειναι τελειο.τι μεγεθος ειναι η φορμα σου σε πατο και υψος;Επισης οταν εριχνες την μια κουταλια περιμενες μεχρι να απλωθει ολο,και μετα εριχνες το επομενο;
    #
    Σχόλιο από zoe, 14-3-10  
    carmelia, μπορείς απλά να λαδώσεις λίγο ένα αντικολλητικό ταψάκι και να μην βάλεις χαρτί ( αν βάλεις όμως κόψε το στις διαστάσεις του πάτου),όσο για το ελαιόλαδο απλά θα γίνει πολύ βαρύ.Αν θέλεις βάλε βιτάμ.Οι κουταλιές απλώνουν μόλις πέσει η επόμενη.Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή επιτυχία αν τελικά το φτιάξεις!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-10-10  
    Προς το παρόν δεν θα το ψηφίσω γιατί δεν θέλω να το αδικήσω.
    Γευστικά έγινε νόστιμο.
    Όλη η τσαχπινιά του βέβαια είναι στο σχέδιο, με το οποίο δεν είχα κανένα πρόβλημα κατά την εκτέλεση, όλα πήγαν καλά.
    Είχα όμως ταψί λίγο μεγαλύτερο απο το προτεινόμενο, με αποτέλεσμα να μην μου φουσκώσει αρκετά και να κάτσει λίγο.
    Εκεί είναι που έχασε αρκετά, γι'αυτό λέω να το ξαναφτιάξω, αφού αγοράσω ταψάκι μιας χρήσης στην σχετική διάσταση και να ξαναπροσπαθήσω.

    Έχει δοκιμάσει κανείς να το φτιάξει σε φόρμα με σχεδιάκι, χωρίς τρύπα;
    Μήπως το κάνω σε τέτοια....αλλά δεν θα μπορώ να βάλω λαδόκολλα, θα είναι άραγε απαραίτητο;
    Τί λέτε;
    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 3-12-12  
    Έκανα το κέικ, αλλα ενω απο πάνω έμοιαζε να έχει πετύχει, εσωτερικά, ήταν σαν κέικ γεωγραφίας.. :/
    σαν νοστιμιά ήταν τέλειο, αν και λίγο λαδερό.. γιατι δεν μ πέτυχεεε;;; μήπως επειδη το μείγμα απο το κακάο ήταν πιο πηχτό;;;
    #
    Σχόλιο από LenaGR, 26-1-15  
    Το έκανα προχθές και από εμφάνιση και γεύση μας άρεσε πολύ. Το μόνο που θα ήθελα να γνωρίζω, γενικότερα για τα κέικ, είναι πώς γίνεται να μην φουσκώνουν περισσότερο και να σκάνε κάπως στη μέση. Το ίδιο μου συνέβει και σ' αυτό πράγμα που αναστάτωσε λιγάκι το ομόκεντρο του σχεδίου! Υπάρχει κάποιο κόλπο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μην φουσκώνει υπερβολικά στο κέντρο?
    Κατά τ' άλλα, πέντε πηρουνάκια κι από μένα!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-1-15  
    Προσπάθησε να μην ανακατεύεις πάρα πολύ τα υλικά σου (όσο χρειάζεται μόνο) και ψήστο σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
    #
    Σχόλιο από via finezza, 10-2-16  
    Να ρωτησω κατι αλλα μη με κοροιδευετε φωτο πως μπορω να ανεβασω?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-2-16  
    Ε όχι και να σε κοροϊδέψουμε!!! Δες εδώ https://www.sintagespareas.gr/help/34-sintages/240-photoinrecipe

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από akilina, 6-11-08  
    Σήμερα δοκίμασα τη συνταγή σου με βιτάμ soft και τη μισή ποσότητα γάλακτος την αντικατέστησα με baileys (ή ότι ποτό αρέσει ο καθένας). Η συνταγή έγινε ακόμη πιο super!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 26-3-09  
    κοριτσια εγω το χωρισα στα 4 εβαλα χρωματα ζαχαροπλαστικης και χτυπησα τα αυγα χωριστα(δηλαδη μαρεγκα απο τα ασπραδια)εβαλα 5 αυγα και τα υλικα ζυγισμενα μου βγηκαν 300γρ ζαχαρη, 250 μλ λαδι,χλιαρο νερο 125 μλ και 375 γρ αλευρι και 4 κουταλιες μπεικιν(ναι αντι γαλα εβαλα νερο)
    τα σχεδια δεν μου βγηκαν και τοσο καλα αλλα εβαζα μια μια τις κουταλιες αλλα σιγουρα θα το ξανακανω...
    α και το εψηνα 1 ωρα και 10 λεπτα γιατι λογω τις μαρεγκας μαλλον φουσκωσε πολυ(το εβαλα και σε 26αρη ταψι) και ηταν ακομη υγρο...
    #
    Σχόλιο από kessy, 7-12-10  
    η εμφανιση ειναι εντυπωσιακότατη!!Αντι για λαδι , εκανα την κλασικη συνταγη με βιταμ,γαλα,αυγα,ζαχαρι και 1 σακουλα αλευρι...Super
    #
    Σχόλιο από xara4, 19-9-11  
    Τέλειο και πανεύκολο το κεκάκι σου!!!
    Το έφτιαξα με ελαιόλαδο και έγινε πόλύ καλό!Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από niki27, 29-1-13  
    loipon apopse tin eftiaksa.. evala 2 koutalies kakao sto ena migma.. kai gia na zigostathmiso tin diafora prosthesa sto sokolatenio migma ligo beilys .. otan psithike apo ti mesi kai kato itan omoiogenes migma sokolatenio kai apo pano zevra.. tha to ksanaprospathiso kai me to aleuri sti vanilia pou lene parapano sta sxolia.. na po pos prosthesa kai ksisma portokaliou kai 2 vanilies gia kai ligo parapano zaxari...itan eksesio..paei to miso keik!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-2-13  
    Αυτό το κέικ το έχω προσπαθήσει πολύ με όχι πάντα καλά αποτελέσματα. Κατέληξα στην εξής παραλλαγή για να είναι και νόστιμο και ωραίο σε εμφάνιση:
    Πρώτον χτυπάω αυγά με ζάχαρη και μετά προσθέτω όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ από το γάλα και το κακάο. Μετά χωρίζω τη ζύμη και στη μισή βάζω γάλα (3/4 του φλυτζανιού) και κακάο και στην άλλη μισή βάζω χυμό πορτοκάλι (1/2 φλ.), λίγο ξύσμα και 3 κ.σ. αλεύρι.
    Έτσι έχω δυο μείγματα με ίδια σύσταση, προς το σφιχτό, αλλά όχι πολύ. Επειδή είναι και τα δυο ίδια σφιχτά δεν κάθεται κάτω το καφέ μείγμα και γίνεται πολύ ωραίο το σχέδιο.
    Επίσης βάζω δυο πολύ μεγάλες κουταλιές από το κάθε μείγμα στη φόρμα μου.
    Με αυτές τις παραλλαγές το κέικ γίνεται εξαιρετικό σε εμφάνιση, ωραίο σε γεύση και ενθουσιάζει και εντυπωσιάζει.
    #
    Σχόλιο από chefurret, 1-5-16  
    Νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή. Εγώ δεν την έκανα σε ταψί, αλλά σε φορμάκια για muffins και τα έψησα για 20'-25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KEIK
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της play-time
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 118 αγαπημένων συνταγών, του/της 1irene
    Κέικ - ρολά
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της xarisnikolaou