zoe
zoe @cook_8449839
ΜΥΚΟΝΟΣ

Εντυπωσιακό και εύκολο κέικ!
Από το hungryforhungry

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
  1. 1 κούπα ζάχαρη
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 2 κούπες αλεύρι self raising
  4. 1 κουταλάκι vanilla extract
  5. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  6. 3 κουταλιές κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά πλην του κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μείγμα.

  2. 2

    Κρατάτε 2 1/2 κούπες από το μείγμα χωριστά, και στο υπόλοιπο ενσωματώνετε το κακάο.

  3. 3

    Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι (αντικολλητικό ή αλουμινένιο, πάντως όχι ανοξείδωτο) διαμέτρου 23εκ. βουτυρώνετε καλά τη βάση και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και τα πλαϊνά του ταψιού.

  4. 4

    Ρίχνετε 2 κουταλιές από το βανιλένιο μείγμα στο κέντρο του ταψιού και το παρακολουθείτε να απλώνεται μόνο του.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα, στο κέντρο της προηγούμενης βανιλένιας… κηλίδας και συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.

  6. 6

    Σε καμία φάση δεν κουνάτε το ταψάκι, το μείγμα πρέπει να απλώνεται σιγά σιγά από μόνο του. Κάθε φορά που θα προσθέτετε μείγμα στο κέντρο, ο προηγούμενος σχηματισμός θα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού.

  7. 7

    Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου (τσεκάρισμα με οδοντογλυφίδα). Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για ένα 10λεπτο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει, οπότε και μπορείτε να το κόψετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (144)

Από

zoe
zoe @cook_8449839
στις
ΜΥΚΟΝΟΣ