Κεϊκάκια της μαμάς
Με απλά υλικά και εύκολη διαδικασία γίνεται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κεΪκάκια θα φουσκώσουν αρκετά για αυτό τον λόγο τα φορμάκια πρέπει να τα γεμίσουμε μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση. Εάν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγη σοκολάτα, βάζουμε 5-6 κουταλιές μείγμα σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε μερέντα. Το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο στα φορμάκια ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι ώστε να απλωθεί όσο θέλουμε!!!
Υλικά
-
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
-
1 φαρίν απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-
2 βανιλάκια
-
180 γρ. μαργαρίνη
-
5-6 αυγά
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 μπέικιν πάουτερ
-
λίγη ρακή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τα βανιλάκια, το μπέικιν και τα αυγά και ανακατεύουμε.
-
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα (το έχουμε ζεστάνει λίγο πριν) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
3
Τέλος προσθέτουμε λίγη ρακή και όλο το φαρίν απ.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια (τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει πριν) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα, στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια