Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα
Στα κεκάκια αυτά κυρίαρχη γεύση είναι η σοκολάτα, λόγω της ποσότητας του κακάο που περιέχουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Εγώ τα έφτιαξα με "μαργαρίνη με ελαιόλαδο με 50% λιγότερα λιπαρά" και ήταν φανταστικά.Αν θέλουμε βυθίζουμε από ένα ξύλο κανέλας σε κάθε κεκάκι πριν ψηθεί...Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
-
2
Όταν το μίγμα αφρατέψει προσθέτουμε το γάλα.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και την κανέλα πάνω από το μίγμα του βούτυρου και ανακατεύουμε.
-
4
Τοποθετούμε σε ατομικές φορμίτσες για muffins και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη τα κεκάκια.
-
5
Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι και αν δεν είναι έτοιμα αφήνουμε λίγο περισσότερο.
Σχόλια (11)