Κεκάκια σε ξυλάκι - choco lollicakes
Η ιδέα των choco lollicakes ξεκίνησε από την Αμερική. Πολύ εντυπωσιακή αλλά επειδή η γεύση δεν ήταν και τόσο καλή κράτησα την ιδέα και άλλαξα την συνταγή. Eλπίζω το βίντεο να σας βοηθήσει
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε να τα βάλετε αρκετές ώρες στο ψυγείο από ότι λίγα λεπτά στην κατάψυξη. Θα παγώσει και το κέικ και έτσι όταν θα το βουτάτε στην ζεστή σοκολάτα δεν θα υπάρχει κίνδυνος να φύγει από το ξυλάκι.
Υλικά
-
1 δόση του αγαπημένου μας κέικ ψημένο σε μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί.
-
600 gr σοκολάτα της αρεσκείας μας, κουβερτούρα - γάλακτος - λευκή
-
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (εάν χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα)
-
Χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά, smarties, καραμελάκια, ζαχαρόπαστα κ.λ.π.
-
κούπ-πάτ, ξυλάκια ή στικάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει
-
2
Το κόβουμε σε κομμάτια με τα κούπ πάτ
-
3
Σε ένα τάπερ αραδιάζουμε τα κομμάτια με την κορυφή προς τα κάτω και την βάση τους προς τα πάνω
-
4
Λιώνουμε λίγη σοκολάτα
-
5
Βουτάμε την μία άκρη του στίκ στη σοκολάτα και μπήγουμε στη βάση από κάθε κομμάτι του κέικ
-
6
Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3ώρες
-
7
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και εάν είναι λευκή προσθέτουμε το χρώμα.
-
8
Μεταφέρουμε σε φαρδυά φλιτζάνα ή μπωλ δοκιμάζοντας πριν αν χωράει άνετα το κέικ μας όταν θα το βουτάμε
-
9
Βουτάμε τα κέικ τα σηκώνουμε και τα γέρνουμε λίγο στο πλάι να φύγει, να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας
-
10
Τα τοποθετούμε είτε σε λαδόκολλα είτε τα καρφώνουμε όρθια σε φελιζόλ.
-
11
Τα στολίζουμε
Σχόλια (66)