Κεκάκια-ψωμάκια με σταφίδες
Πανεύκολα και νόστιμα ψωμάκια-κεκάκια με σταφίδες για μικρά και μεγάλα παιδιά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ίδανικά για πάρτυ και κολατσιό στο σχολείο. Εγώ χρησιμοποιώ ξανθές σταφίδες γιατί είναι γλυκές. Μη στενοχωριέστε δεν μένουν στον πάτο και δεν θέλουν αλεύρωμα!!Καλή όρεξη και καλή επιτυχία. Ευχαριστώ την κουμπάρα μου Μαρία Λ.
Υλικά
-
1 κούπα νερό
-
2 +1/2 κούπες ζάχαρη
-
1 +1/2 κούπες σπορέλαιο
-
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (περίπου 4 πορτοκάλια)
-
1 κούπα σταφίδες
-
1 κουτ. γλυκού κανέλα
-
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
-
2 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
-
6 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
χαρτάκια για ταρτάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υγρά μαζί (το νερό, το σπορέλαιο, το χυμό). Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
-
2
Συνεχίζουμε με τα μυρωδικά (την κανέλα, το γαρύφαλο) ρίχνουμε και τη σόδα και ανακατεύουμε πάλι.
-
3
Κούπα κούπα ρίχνουμε και το αλεύρι. Όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να μην πάρει και τις έξι κούπες. Ανάλογα με το πόσα υγρά μας έχουν πέσει.
-
4
Όταν γίνει ένας πιχτός χυλός ρίχνουμε και τις σταφίδες.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
-
6
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα χαρτάκια και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα χαρτάκια. Αφήνουμε από πάνω περίπου 1 εκατοστό γιατί θα φουσκώσουν και θα χυθούν.
-
7
Ψήνουμε μέχρι να γίνουν απο πάνω καφέ χρώμα. Όχι πολύ σκούρο, απλά καφέ!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)