Κεμπάπ το ζουμερό
Μου αρέσουν τα κεμπάπ, αλλα αυτο είναι απο τα αγαπημένα μου, γιατι δεν μυρίζει πολύ το σκόρδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο το ίντερνετ και είναι της κυρίας Βίκυς Κουμάντου με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
500 γρ. κιμά αρνίσιο
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
2 πιπεριές φλωρίνης από το βαζάκι
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 φακελάκι κουκουναρόσπορος
-
1/4 του κρασοπότηρου ελαιόλαδο
-
1 κοφτή κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
-
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
-
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό ή ρίγανη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι
-
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/2 κρασοπότηρο νερό
-
2 ασπράδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρδίζουμε τον κουκουναρόσπορο σε μια λαδόκολλα στους 180ο στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
2
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές, το νερό, το κουκουνάρι και το σκόρδο μεχρι να γίνουν πολτός.
-
3
Σε ένα λεκανάκι βαζουμε τους κιμάδες τον πολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες.
-
4
Ψήνουμε στο γκρίλ ή στα κάρβουνα, αφου τα κάνουμε μπαστουνάκια,και τα αλείψουμε με λίγο λάδι (το λάδι που γράφω να μπει στη συνταγη είναι για να μπεί μέσα στο μείγμα. Για το άλειμα θέλουμε έξτρα λάδι).
Σχόλια (2)