chocoaddict
chocoaddict @cook_8456654
,

Μου αρέσουν τα κεμπάπ, αλλα αυτο είναι απο τα αγαπημένα μου, γιατι δεν μυρίζει πολύ το σκόρδο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το ίντερνετ και είναι της κυρίας Βίκυς Κουμάντου με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  2. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 2 πιπεριές φλωρίνης από το βαζάκι
  4. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 φακελάκι κουκουναρόσπορος
  6. 1/4 του κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  7. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  8. 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  9. 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό ή ρίγανη
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι
  12. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  13. 1/2 κρασοπότηρο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρδίζουμε τον κουκουναρόσπορο σε μια λαδόκολλα στους 180ο στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  2. 2

    Πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές, το νερό, το κουκουνάρι και το σκόρδο μεχρι να γίνουν πολτός.

  3. 3

    Σε ένα λεκανάκι βαζουμε τους κιμάδες τον πολτό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρες.

  4. 4

    Ψήνουμε στο γκρίλ ή στα κάρβουνα, αφου τα κάνουμε μπαστουνάκια,και τα αλείψουμε με λίγο λάδι (το λάδι που γράφω να μπει στη συνταγη είναι για να μπεί μέσα στο μείγμα. Για το άλειμα θέλουμε έξτρα λάδι).

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

golfo
golfo @cook_8452627
με τετοια υλικα θα ειναι υπεροχα!\nθα τα φτιαξω συντομως.\nευχαριστω

Από

chocoaddict
chocoaddict @cook_8456654
στις
,
Γεια σας!!Ονομαζομαι Ρουλα και το παθος μου για τη μαγειρικη και τη ζαχαροπλαστική(λιγο παραπανω!)δεν τιθεται προς αμβισβήτηση!Είμαι απο το Ηρακλειο Κρητης και ελπιζω να δωσω και να πάρω ωραίες συνταγές.Καλες απολαύσεις λοιπόν...
Δες περισσότερα