Κερασογλυκό

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Έυκολο γλυκό, γερμανικής προέλευσης. Με κεράσια φρέσκα ή τυποποιημένα γίνεται το ίδιο νόστιμο. Το γλυκό έχει σαν βάση του ζύμη μαγιάς και η γέμιση είναι με κρέμα και κεράσια. Η ζύμη του μου θυμίζει τσουρέκι.

Recipe by TSOFAGR

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15-17Κομμάτια
  1. Για την ζύμη
  2. 350 γραμ. αλέυρι (περίπου)
  3. 40 γραμ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακ. ξερή
  4. 150 ml χλιαρό γάλα
  5. 80 γραμ. ζάχαρη
  6. 50 γραμ. βούτυρο
  7. 1 βανίλια
  8. ξύσμα απο 1 λεμόνι
  9. Για την Γέμιση
  10. 500 γραμ. κεράσια (καθαρό βάρος)
  11. 600 γραμ.Créme Fraîche 30-40% λιπαρά
  12. 1 βανίλια
  13. 80 γραμ. ζάχαρη
  14. 80 γραμ. κρέμα βανίλια για βράσιμο
  15. άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γαλα. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

  2. 2

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι πλάθοντας μια μαλακή ζύμη.

  3. 3

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστή η ζύμη μας.

  4. 4

    Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα στενόμακρο βουτυρωμένο ταψί. Σηκώνουμε την ζύμη γύρω γύρω σε τοίχο 3 εκατοστά.

  5. 5

    Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα απλώνουμε πάνω στην ζύμη.

  6. 6

    Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, βανίλια, ζάχαρη, την Créme Fraîche και την σκόνη κρέμας.

  7. 7

    Προσθέτουμε το μείγμα πάνω απο τα κεράσια. Άν η ζύμη απο τα πλαινά δεν μουσκέυεται την αλοίφουμε με γάλα.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για 25-30 λεπτά.

  9. 9

    Το γλυκό το σερβίρουμε με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

chilli
chilli @cook_8454706
επειδή το γλυκάκι σου φαίνεται πολύ ωραίο θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.πρώτον την creme fraiche μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο?εδώ που μένω δεν μπορώ να βρώ. και δεύτερον αντί για φακελάκια κρέμας μπορώ να βάλω λες δικιά μου κρέμα ζαχαροπλαστικής?ευχαριστώ

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα