Κερασογλυκό
Έυκολο γλυκό, γερμανικής προέλευσης. Με κεράσια φρέσκα ή τυποποιημένα γίνεται το ίδιο νόστιμο. Το γλυκό έχει σαν βάση του ζύμη μαγιάς και η γέμιση είναι με κρέμα και κεράσια. Η ζύμη του μου θυμίζει τσουρέκι.
Recipe by TSOFAGR
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
350 γραμ. αλέυρι (περίπου)
-
40 γραμ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακ. ξερή
-
150 ml χλιαρό γάλα
-
80 γραμ. ζάχαρη
-
50 γραμ. βούτυρο
-
1 αυγό
-
1 βανίλια
-
ξύσμα απο 1 λεμόνι
-
Για την Γέμιση
-
500 γραμ. κεράσια (καθαρό βάρος)
-
600 γραμ.Créme Fraîche 30-40% λιπαρά
-
2 αυγά
-
1 βανίλια
-
80 γραμ. ζάχαρη
-
80 γραμ. κρέμα βανίλια για βράσιμο
-
άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γαλα. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
-
2
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι πλάθοντας μια μαλακή ζύμη.
-
3
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστή η ζύμη μας.
-
4
Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα στενόμακρο βουτυρωμένο ταψί. Σηκώνουμε την ζύμη γύρω γύρω σε τοίχο 3 εκατοστά.
-
5
Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα απλώνουμε πάνω στην ζύμη.
-
6
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, βανίλια, ζάχαρη, την Créme Fraîche και την σκόνη κρέμας.
-
7
Προσθέτουμε το μείγμα πάνω απο τα κεράσια. Άν η ζύμη απο τα πλαινά δεν μουσκέυεται την αλοίφουμε με γάλα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για 25-30 λεπτά.
-
9
Το γλυκό το σερβίρουμε με άχνη.
Σχόλια (13)