Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια πίτα γεμάτη με ζουμερά, γλυκά κεράσια.

Τη συνταγή για τη ζύμη θα τη βρείτε εδώ https://cookpad.com/gr/sintages/3066846-zumi-gia-pites

Η κερασόπιτα θα πρέπει να κρυώσει για να την κόψετε, για να μην τρέξουν τα ζουμιά της έξω. 650γρ ήταν τα καθαρισμένα κεράσια που χρησιμοποίησα. Αγοράστε 750 ή 800 γρ. για καλού κακού. Είναι πολύ νόστιμη και σκέτη, αλλά ταιριάζει απίθανα με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
ένα ταψί 23 εκ.
  1. 1 δόση ζύμη για πίτες
  2. 650 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
  3. 3/4 φλ. φρουκτόζη (ή 1 1/2 φλ. ζάχαρη)
  4. 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (ή 1/2 φλ. αλεύρι)
  5. 1/2 κ.γ. κανέλα
  6. 1 κ.γ. άρωμα αμύγδαλου (ή βανίλιας)
  7. 30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  8. Για επάλειψη στην τάρτα
  9. 1 κ.σ. γάλα
  10. 1 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνετε τη ζύμη σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο.

  2. 2

    Πλένετε και καθαρίζετε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια. Είναι σαφώς πιο εύκολο και γρήγορο εάν χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο για το ξεκουκούτσιασμα. Δεν είναι ανάγκη να τα κόψετε σε κομμάτια, τα αφήνετε ολόκληρα.

  3. 3

    Βάλτε τα κεράσια σε μπολ. Προσθέστε τη φρουκτόζη, το άνθος αραβοσίτου, το άρωμα αμύγδαλου και την κανέλα και ανακατέψτε τα με ήρεμες κινήσεις.

  4. 4

    Χωρίστε τη ζύμη σας σε δυο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πάρτε το μεγαλύτερο και ανοίξτε ένα φύλλο. Απλώστε το στο ταψί σας (δε θέλει λάδωμα).

  5. 5

    Βάλτε μέσα τη γέμιση από τα κεράσια.

  6. 6

    Ρίξτε από πάνω τα κομματάκια το βούτυρο.

  7. 7

    Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο. Κάντε στο κέντρο του μια τρύπα για να φεύγει ο ατμός (μπορείτε να κάνετε κάποιο σχέδιο) και απλώστε το πάνω από τη γέμιση.

  8. 8

    Πιάστε τις άκρες από την πάνω και την κάτω ζύμη και διπλώστε τις για να γίνει η άκρη.

  9. 9

    Αλείψτε την πίτα με γάλα και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.

  10. 10

    Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για μία ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο σας). Καλό θα είναι να βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το ταψί σας, γιατί μπορεί να τρέξει ζουμάκι από την πίτα καθώς ψήνεται.

Συνδεδεμένες Συνταγές

Αντιδράσεις

Σχόλια (64)

Ursulaki
Ursulaki @cook_9721937
Τρομερή συνταγή, ευχαριστούμε Sitronella! Επίσης, πολύ ωραία βγαίνει η πιτουλα και με άλλα φρούτα ή συνδυασμούς φρουτων, πχ με ροδάκινα-βερίκοκα, μήλα, μέχρι και με μούσμουλα την έχω φτιάξει! Εξαιρετική! Όλη η μαγκιά είναι στο ανθος αραβοσιτου και στο άρωμα αμυγδάλου!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα