Κερκέλια
Πασχαλινά νηστίσιμα κουλούρια
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι μια συνταγη απο τον Ποντο.
Υλικά
-
2 ποτηρια νερο
-
1 ποτηρακι του καφε ζαχαρη
-
1 ποτηρακι του καφε λαδι
-
1 κομματακι μαγια (περιπου σαν σπιρτοκουτο)
-
λιγο αλατι
-
αλευρι οσο παρει ωστε να μην κολλαει η ζυμη στα χερια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα πλαθουμε μια ζυμη. Την αφηνουμε αρκετη ωρα να ξεκουραστει και να φουσκωσει (τη σκεπαζουμε με μια πετσετα).
-
2
Οταν φουσκωσει πλαθουμε τα κουλουρια και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν (αφου τα εχουμε σκεπασει με μια πετσετα).
-
3
Αφου εχουν φουσκωσει και παλι, τα βαζουμε στο φουρνο στους 200°c και οταν ροδοκοκκινησουν ειναι ετοιμα.
Σχόλια (42)