κύρια φωτογραφία συνταγής Κέτσαπ σπιτική
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Είναι όπως η κέτσαπ που αγοράζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνουμε την κέτσαπ μια βδομάδα νωρίτερα από ότι τη χρειαζόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε. Για αρκετά χρόνια τώρα δεν χρειάστηκα να αγοράσω κέτσαπ, μόνο αν δεν έχω ετοιμάσει δική μου. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
3 βαζα μετριου μεγεθους.
  1. 1 κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες (σε χυμό ντομάτας)
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  3. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  5. 2/3 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  6. 1/2 φλιτζ. ξύδι (από ελαφρύ κόκκινο κρασί)
  7. 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  8. λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  9. 1 ξυλάκι κανέλας
  10. 1 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι μέχρι να γίνουν ένας απαλός πουρές.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντάς το.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει αρκετά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και πιο συχνά προς το τέλος για να μη μας καεί.

  5. 5

    Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και αλέθουμε την κέτσαπ σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλή.

  6. 6

    Την αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες ή και 1 βδομάδα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

Μάριος
Μάριος @cook_8450790
τουλάχιστο γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε !! φαίνεται πολύ καλή συνταγή..

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα