κύρια φωτογραφία συνταγής Κι από κορμό (σοκολάτας)... κορμάρα!!!

Κι από κορμό (σοκολάτας)... κορμάρα!!!

48 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

”Μπαμπά, η μαμά είπε ότι το mascarpone στο ψυγείο σε λίγες ημέρες λήγει, και ότι θα το πετάξουμε πάλι.... ”
Αστραπόβροντο σε γαλάζιο ουρανό. Η πίεση έφθασε (αν δεν ξεπέρασε) το 18. Το κάτω χείλος μου άρχισε να στραβώνει. Τα τσιγάρα μου, που είναι τα τσιγάρα μου, πρέπει να κάνω ένα αμέσως....
Στη συνέχεια θυμήθηκα ότι έχω κόψει το τσιγάρο από το 1994. Θυμήθηκα ακόμη ότι πλησιάζω σε ηλικία που τα εγκεφαλικά θερίζουν... Πρέπει να δώσω τόπο στην οργή.
Και στην αυθάδη μια απάντηση.... Γλυκιά σαν κι’ εκείνη....

Λίγα μυστικά ακόμα

[1] Η (τυχαία) προσθήκη του mascarpone ήταν μία αποκάλυψη!!! Προσθέτει σε γεύση (μαζί με τη nutella είναι ένα θαύμα), προσθέτει σε υφή (πολύ πιο απαλό από τον κορμό με σκέτο βούτυρο), προσθέτει και σε λύσεις (το βάζετε στο ψυγείο, έχετε ένα κορμό ψυγείου, το βάζετε κατάψυξη, έχετε μια... κορμάρα, εεε ένα νόστιμο παγωτογλυκό).
[2] Μπορείτε να περιορισθείτε στο κονιάκ που θα βάλετε μέσα στην κρέμα του mascarpone (τουλάχιστον 3 σφηνάκια), μπορείτε όμως και να ραντίσετε και τα ήδη σπασμένα μπισκότα (αλλιώς θα λιώνουν στα χέρια σας), αναλόγως εάν θα το προσφέρετε και σε παιδιά ή μόνο σε ενήλικες. Και πόσο τους αρέσει αυτών των τελευταίων να το τσούζουν....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ mascarpone
  2. 100 γρ μαργαρίνη
  3. 220 γρ ζάχαρη
  4. 2 κουτιά μπισκότα Μιράντα
  5. 4 αυγά ολόκληρα
  6. 3-4 κ.σ. φουσκωτές, Nutella (ή και περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα)
  7. 1-1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα
  8. κονιάκ, κατά βούληση (δείτε “Μυστικά” [2])

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Δουλεύουμε πολύ καλά τη μαργαρίνη, να ασπρίσει. Εάν έχετε χρόνο και διάθεση, κάντε το με γυμνά χέρια, ακόμη και εάν δεν βρείτε διαφορά στην υφή (που υπάρχει) και μόνο η άμεση επαφή και η αίσθηση που θα σας αφήσει, κάνει διαφορά.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το δούλεμα / κτύπημα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το mascarpone και συνεχίζουμε το κτύπημα, με mixer χειρός τώρα πια.

  4. 4

    Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ (δείτε “Μυστικά” [2]) και 3-4 κουταλιές nutella (πάει το μισό βαζάκι), συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μίγμα έως ότου γίνει ομοιογενές.

  5. 5

    Κτυπούμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, να ενσωματωθούν και αυτά και να γίνει το μείγμα αφράτο.

  6. 6

    Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, στα τρία ή στα τέσσερα, αποφεύγουμε δηλαδή να θρυφτούν. Τα ραντίζουμε ελαφρά με λίγο ακόμη κονιάκ (δείτε “Μυστικά” [2]) και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε και πάλι με απαλές κινήσεις να απλωθεί η κρέμα και να τα ενσωματώσει, καλύπτοντάς τα όλα.

  7. 7

    Προσθέτουμε και την καρυδόψυχα, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο.

  8. 8

    Απλώνουμε την κρέμα με τα μπισκότα σε μακρόστενο σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα, δίνοντάς της το σχήμα του. Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε λαδόκολλα που την κλείνουμε, δίνοντάς της ένα κυλινδρικό σχήμα.

  9. 9

    Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει. Ακόμη καλύτερα, εάν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Θα παγώσει και θα γίνει σαν παγωτό. Η παρουσία του mascarpone δεν επιτρέπει στην κρέμα του γλυκού να πετρώσει, απλά κρυώνει και σφίγγει (τόσο που θέλει δύναμη στο κόψιμο με μαχαίρι).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens