Κυδώνια με μαυροδάφνη
Κυδώνια με γλυκό κρασί και μπαχαρικά. Η συνταγή είναι από την Κωνσταντινούπολη και είναι γεμάτη από αρώματα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη της μαμάς μου που είναι από την Πόλη.Προσθέτουμε τα κουκούτσια γιατί βοηθάει στο να πήξει το σιρόπι και να γίνει σαν ζελέ.
Υλικά
-
4 κυδώνια κομμένα στα 4
-
300 ml. μαυροδάφνη
-
5-6 κ.σ. ζάχαρη
-
1 αστεροειδή γλυκάνισο
-
2 ξυλαράκια κανέλα
-
2 γαρύφαλλα
-
χυμό ενός λεμονιού
-
τα κουκούτσια του κυδωνιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το χυμό 1 λεμονιού.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα κουκούτσια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
-
3
Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πήξει το σιρόπι.
-
4
Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)