Κυδώνια Ψητά στον Φούρνο
Κυδώνια ψητά στον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται και με το σιρόπι τους ή αν θέλουμε βάζουμε επάνω σαντιγί με το σιρόπι τους και κανέλα
Υλικά
-
2 κιλά κυδωνια
-
1 κιλο ζάχαρη
-
1/2 κουταλιά γαρύφαλλο τριμμένο
-
2 κουταλιές κανέλα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
-
2
Τα κόβουμε στα τέσσερα και αν είναι μεγάλα σε περισσότερα κομμάτια.
-
3
Καθαρίζουμε το μέρος με το κουκούτσι μαζί με το σκληρό σημείο.
-
4
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα και βάζουμε νερό όσο να σκεπαστούν τα κυδώνια.
-
5
Τα βράζουμε για δέκα λεπτά.
-
6
Κατόπιν τα στρώνουμε σε ταψί μαζί και το υγρό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σχόλια (7)