κύρια φωτογραφία συνταγής Κιλότο στην κατσαρόλα με μέλι και κρασί

Κιλότο στην κατσαρόλα με μέλι και κρασί

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

Το κιλότο είναι το κομμάτι της λεκάνης του αρνιού, μόσχου ή χοίρου χωρίς οστά. Κατάλληλο για κοκκινιστά ή κατσαρόλας αλλά και ψητά σχάρας. Στην συγκεκριμένη συνταγή εγω χρησιμοποιώ χοιρινό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κιλότο, πλυμένο, στεγνωμένο & κομμένο σε μεγάλους κύβους
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 2 κρεμμύδια, ψιλκομμένα
  4. αλάτι & πιπέρι
  5. 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  6. 1 φύλλο δάφνη
  7. 2 γεμάτες κ.σ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε, πλένουμε & στεγνώνουμε το κρέας.

  2. 2

    Στην συνέχεια το σοτάρουμε, προσθέτουμε τα 2κρεμμύδια και γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν. 

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και το δαφνόφυλλο.

  4. 4

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

  5. 5

    Προσθέτουμε 2 κουταλές γεμάτες μέλι και λίγο νερό και συνεχείζουμε το βράσιμο για 10-15 ' μέχρι να σκουρύνει η σάλτσα και να πήξει.

  6. 6

    Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρυζι, πατάτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

ANNAM
ANNAM @cook_8450996
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,