Κιλότο στην κατσαρόλα με μέλι και κρασί
Το κιλότο είναι το κομμάτι της λεκάνης του αρνιού, μόσχου ή χοίρου χωρίς οστά. Κατάλληλο για κοκκινιστά ή κατσαρόλας αλλά και ψητά σχάρας. Στην συγκεκριμένη συνταγή εγω χρησιμοποιώ χοιρινό.
Υλικά
-
1 κιλό κιλότο, πλυμένο, στεγνωμένο & κομμένο σε μεγάλους κύβους
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια, ψιλκομμένα
-
αλάτι & πιπέρι
-
500 ml λευκό ξηρό κρασί
-
1 φύλλο δάφνη
-
2 γεμάτες κ.σ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε, πλένουμε & στεγνώνουμε το κρέας.
-
2
Στην συνέχεια το σοτάρουμε, προσθέτουμε τα 2κρεμμύδια και γυρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και το δαφνόφυλλο.
-
4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
-
5
Προσθέτουμε 2 κουταλές γεμάτες μέλι και λίγο νερό και συνεχείζουμε το βράσιμο για 10-15 ' μέχρι να σκουρύνει η σάλτσα και να πήξει.
-
6
Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρυζι, πατάτες.
Σχόλια (12)