Κιμαδóπιτα με φύλλο και πουρέ
Μιά πολύ εύκολη καί εντυπωσιακή συνταγή για τραπέζι ή μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να την αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να κόψουμε όμορφα κομμάτια. Ελπίζω να σας αρέσει σε εμάς έχει γίνει αγαπημένη γιορτινή συνήθεια.Αν θέλετε προσθέστε και άλλα μπαχαρικά η'λαχανικά που σας αρέσουν αν και έτσι όπως σας την έδωσα έχει μια πολύ φίνα και μυρωδάτη γεύση.Τη συνταγή είχε πάρει η μανούλα μου απο το περιοδικό "γυναίκα"γύρω στο 1978
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 ματσάκι ανήθος
-
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-
1 φακελάκι έτοιμο πουρέ πατάτας
-
λίγο τριμμένη παρμεζάνα
-
λίγο ηλιέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
-
λίγο σουσάμι για το τελείωμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα κρεμυδάκια μέχρι να μαραθούν ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και τον ψήνουμε περίπου 10 λεπτάκια.
-
2
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μίγμα μας, ρίχνουμε μέσα το τυρί και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
-
3
Στρώνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα και βάζουμε μέσα την γέμιση.
-
4
Φιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού προσέχοντας να μην υπερβούμε τα υγρά για να μην μας βγεί πολυ υδαρής.
-
5
Απλώνουμε τον πουρέ πάνω απο τον κιμά και καλυπτουμε με τα υπολοιπα φυλλα λαδωνοντας τα επίσης. Στο τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c περίπου για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
Σχόλια (12)