Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Εκεί που σκεφτόμουν να ταϊσω την οικογένεια με κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές, μου ήρθε η "φλασιά"...δεν δοκιμάζω να κάνω κάτι στο φούρνο; Λοιπόν, αποφάσισα να "παντρέψω" τον κιμά με τις πατάτες με τον τρόπο που θα δείτε στη συνταγή και...βγήκε ένα φαϊ....μούρλια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσωπικά δεν αλατοπιπέρωσα τον πουρέ γιατί μας αρέσει να "γλυκίζει". Εσείς όμως, αν το προτιμάτε, βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι σας αρέσει! Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  4. 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  5. 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  6. αλάτι, πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)
  7. 500 γραμ. πατάτες
  8. 150 γραμ. μαργαρίνη
  9. 100 ml. γάλα
  10. 100 γραμ. τριμμένο έμμενταλ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σωτάρετε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε απ' το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα πιάτο να περιμένουν.

  2. 2

    Στο ίδιο τηγάνι, βάζετε τον κιμά και τον σωτάρετε πολύ καλά (χωρίς να προσθέσετε λάδι), μέχρι να χάσει τελείως το κόκκινο χρώμα του και να σκουρήνει αρκετά. Μόλις είναι έτοιμος, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στον κιμά το μείγμα των λαχανικών που τσιγαρίσατε πριν, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε πάλι και αφήνετε τον κιμά στην άκρη να περιμένει.

  3. 3

    Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Μετά, αδειάζετε τελείως το νερό τους και, έτσι όπως είναι ήδη καφτές στην κατσαρόλα, τις λυώνετε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ πατάτας ή, αν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε ένα πηρούνι.

  5. 5

    Ρίχνετε στις λυωμένες πατάτες το γάλα, τη μισή ποσότητα μαργαρίνης και τη μισή ποσότητα του τριμμένου έμενταλ και με μια μεγάλη κουτάλα αρχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να γίνει το μείγμα ένας λείος πουρές- αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο γάλα ακόμα.

  6. 6

    Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.

  7. 7

    Παίρνετε ένα μεγάλο πήλινο οβάλ ταψί και με ένα κουτάλι στρώνετε στον πάτο του το μείγμα του κιμά, τον πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο έμμενταλ και από πάνω στρώνετε τον πουρέ πατάτας.

  8. 8

    Λυώνετε σε ένα μπρίκι τη μαργαρίνη που περίσσεψε και περιχύνετε με αυτήν την επιφάνεια του πουρέ.

  9. 9

    Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο (στους 220 βαθμούς) για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του πουρέ.

  10. 10

    Αφού ψηθεί, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να χλιάνει (με αυτόν τον τρόπο, δεν θα σας διαλυθούν οι μερίδες στο σερβίρισμα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Καλημέρα, τώρα ψήνεται το φαγητούλι! Παρέλειψα μανιτάρια και πιπεριές που δεν είχα, αλλά έβαλα στον κιμά δάφνη, κρασί και κανέλα όπως κάνω πάντα! Επίσης δεν είχα τριμμένο κίτρινο τυρί και έβαλα 5 φετούλες κίτρινο τυρί light στρώση! Μοσχομυρίζει η κουζίνα ήδη!!!

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,