Κιμαδόπιτα 3
Τέλεια σε εμφάνιση και σε γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έχω βάλει λίγα μπαχαρικά στον κιμά, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα έτσι και αλλιώς στον κιμά ταιριάζουν.
https://www.youtube.com/watch?v=T765jOUNZ3Q
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά μέχρι να σκουρύνει.
-
2
Συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένα).
-
3
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το καρότο, το χυμό ντομάτας και στο τέλος το 1 ποτήρι νερό.
-
4
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα ζουμιά του (περίπου δέκα λεπτά).
-
5
Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη να κρυώσει και σε ένα σκεύος μαλακώνουμε το βούτυρο (προσοχή όχι να κάψει).
-
6
Αφού έχουμε δώσει χρόνο στο μείγμα με τον κιμά και είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε την κανέλα, το αυγό και το γάλα, ανακατεύουμε καλά.
-
7
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
-
8
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το φύλλο από πάνω, προσθέτουμε ένα ακόμη φύλλο και βάζουμε την μίση ποσότητα του κιμά.
-
9
Συνεχίζουμε με ακόμη δυο φύλλα (πάντα ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με βούτυρο) και απλώνουμε καλά το υπόλοιπο μείγμα με το κιμά.
-
10
Στο τέλος βάζουμε τα δυο τελευταία φύλλα και κλείνουμε καλά από πάνω με τα χέρια μας.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μίση ώρα.
-
12
Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και σε ένα ταψάκι που το έχουμε λαδώσει την γυρνάμε ανάποδα και αφαιρούμε την φόρμα για το κέικ.
-
13
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια