Ευθυμίου Εβίτα
Ευθυμίου Εβίτα @evitampita
,Ελλάδα

Αποφάσισα λοιπόν να ανεβάσω την πρώτη μου συνταγή ως νεο μελος της υπέροχης παρέας σας! Απλή κιμαδόπιτα, με λεπτή σιλουέτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 700 gr μοσχαρίσιο κιμά
  2. 2 καρότα
  3. 2 κρεμμύδια ξερά
  4. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  5. 2 κ.γ. ζάχαρη
  6. 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  7. 250 gr φρέσκο γάλα
  8. αλάτι πιπέρι
  9. ελαιόλαδο (για να πασαλίψουμε το κάθε φύλλο)
  10. 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο (η συσκευασία που επέλεξα είχε 8 φύλλα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ας ξεκινήσουμε με το κιμά. Ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα,τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά ανακατευοντας διαρκώς ώσπου να αλλάξει χρώμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του κιμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοολ προσθετουμε την σαλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερωνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει με ανοιχτο το καπάκι περιμένοντας να απορροφιθούν όλα τα υγρα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι με τα αυγα και το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο Λαδώνουμε το φύλλο και σκεπάζουμε με το δεύτερο. Συνεχίζουμε ώσπου να έχουμε ως βάση τα 4 φύλλα της συσκευασίας.

  4. 4

    Όταν έχει κρυώσει ο κιμάς και έτσι μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ώστε να ενσωματωθεί η κρέμα με τον κιμα. Στρωνουμε τη γεμιση και ύστερα τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα κατα τον ίδιο τρόπο που δημιουργήσαμε τη βάση.

  5. 5

    Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

giovana
giovana @cook_8449210
Καλορίζικη Εβίτα, φανταστική συνταγή, έτσι την κάνω και εγώ και δεν μένει ούτε ψιχουλάκι. Μπράβο σου

Από

Ευθυμίου Εβίτα
στις
,Ελλάδα