κύρια φωτογραφία συνταγής Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Μαγειρεύτηκε 19 φορές
kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144

Ενα γευστικοτατο πιατο, ευπαρουσιαστο, ευκολο στην κατασκευη. Αρεσει ιδιαιτερα κυριως στα παιδια. Ειναι σαν αλλου ειδους μπιφτεκι. Πιστευω οσοι το φτιαξετε οτι θα σας αρεσει. Ανηκει στις κλασικες ελληνικες γευσεις με αρκετες γευστικες μνημες ομως απο Μικρα Ασια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη αυτη την εχω παρει απο το βιβλιο του Γιαννη Γκελντη 100 καλυτερες συνταγες της ελληνικης κουζινας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

72 Minutes
8
  1. 1 κιλο μοσχαρισιο κιμα
  2. 400 γραμ κασερι κομμενο σε φετες
  3. 1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  4. 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
  5. 1 φραντζολα ψωμι σε φετες ή ψωμι του τοστ
  6. 1/2 κιλο ντοματες κομμενες σε ροδελες
  7. 5 αυγα
  8. λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
  9. αλατι
  10. πιπερι
  11. κανελλα
  12. μοσχοκαρυδο
  13. λιγη ζαχαρη
  14. 2 φλυτζανια του καφε ελαιολαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα, το κρεμμυδι, το σκορδο, 1 φλυτζανι του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο ή κρασι, αλατι, πιπερι, κανελλα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.

  2. 2

    Αλειφω ενα ταψι με 1 φλιτσανι καφε λαδι. Στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μειγμα του κιμα πανω στις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.

  3. 3

     Ριχνω λιγο αλατι, ζαχαρη και μοσχοκαρυδο, καλυπτω με κασερι, ολη την επιφανει του φαγητου, χτυπαω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο

  4. 4

    Αλατιζω και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμ με αερα για 1 ωρα

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Σχόλια (75)

Άντρη
Άντρη @cook_8450544
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρων..περίπου πόσο πάχος πρεπει να είναι η στρωση του κιμά πάνω απο το ψωμι?και κατι ακομα, ο κιμας θα μπει τελείως όμως πανω στο ψωμι?1 φλ λαδι για αλειμμα ταψιου σημαίνει οτι το ψωμί θα βραχει αρκετα με το λαδι,δεν θα βγει βαρύ ετσι?Ρωτάω γιατι μου αρεσε η ιδεα παρα πολυ.

Από

kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144
στις