Κυπριακές κολοκοτές
Νηστίσιμη συνταγή για κολοκοτές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήνω το κολοκύθι απο βραδύς σε τρυπητό για να κατεβάσει τα υγρά του.Καλή όρεξη.
Υλικά
-
8 ποτήρια αλεύρι (μισό φαρίνα00 και μισό ζαχαροπλαστικής)
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
χλιαρό νερό όσο πάρει
-
αλάτι
-
4 κ.γ. μπέικιν
-
λίγη ζάχαρη
-
Γέμιση
-
13 ποτήρια κολοκύθα κόκκινη
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. πιπέρι
-
1/2 ποτηριού ηλιέλαιο
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι πουργούρι (πλιγούρι)
-
2 κουταλιές ζάχαρη
-
1 ποτήρι έως 2 σταφιδάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρυζιάζω το λάδι με το αλεύρι, προσθέτω αλάτι, ζάχαρη και τέλος το νερό.
-
2
Αφήνω να σταθεί η ζύμη και χωρίζω σε μικρά μπαλάκια.
-
3
Ανοίγω στρογγυλές πίτες, γεμίζω με τη γέμιση και κλείνω σαν μισοφέγγαρο.
-
4
Ψήνω μέχρις ότου ροδοκοκκινίσουν στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Χρειαστηκα ομως την διπλασια δοση ζυμη και στην γεμιση εβαλα αντι ενα ποτηρι σταφιδακια 2 κουτια.Γουστα ειναι αυτα!?