Κυπριακός Ταβάς

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Το φαγητό που κάθε Κυριακή μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Εδώ στην Κύπρο αγαπητό σε κάθε σπίτι άπο μικρούς και μεγάλους.


Συνταγή από:

alexandrea

10 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κρέας από αρνάκι ή χοιρινό κομμένο σε κομματια μετριού μεγέθους
  • 1 ½ κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλίες ντοματοπολτό
  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/3 φλυτζάνιου ελαιόλαδο
  • πιπέρι , αλάτι
  • Αρτυσιά (κύμινο) αλεσμένη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Κυπριακή
Περιέχει: Ντομάτες
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε πήλινο δοχείο που κλείνει και ανακατεύετε καλά.
  2. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο και ανακατεύετε που και που
  3. Οταν είναι όλα καλά ψημένα ανοίξτε το πήλινο για να κοκκίνισει ο τάβας και τέλος σβήστε το φούρνο και σκεπάστε παλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σας έδωσα μεγάλη ποσότητα γιατί ποτέ δεν είναι αρκετός…

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 3-5-11  
    Ειναι το πιο νοστιμο πιατο που εχω φαει.
    εγω προσθετω και λιγο καροτακι.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 3-5-11  
    Αν δε βάλουμε το κύμινο πειράζει??? Το έχω φάει αυτό το φαγητό και μου αρέσει πολύ. Νόμιζα ότι είχε και κόκκινο κρασί στα συστατικά του αλλά έκανα λάθος όπως φαίνεται... Επίσης, στο περίπου μήπως μπορείς να μας πεις πόση ώρα ψήσιμο θέλει?
    #
    Σχόλιο από alexandrea, 5-5-11  
    Το κύμινο είναι αυτό που κάνει την διαφορά σε αυτό το φαγητό δεν μπορείς να μην το προσθέσεις.Περίπου χείαζετε 2-2:30 ώρες ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 5-5-11  
    Οκ, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα το δοκιμάσω τότε έτσι... Όμως, πόσο περίπου να βάλω? 1 κουταλάκι για παράδειγμα σε αυτή τη δόση που μας δίνεις? Δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει σαν υλικό και δεν ξέρω αν είναι πολύ έντονη η γεύση του... Αν μπορείς να βοηθήσεις...
    #
    Σχόλιο από panagiotissofia, 3-8-11  
    #
    Σχόλιο από ffotiadou, 10-8-12  
    ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΦΑΪ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΡΕΑΣ!
    #
    Σχόλιο από marysoty, 8-10-14  
    #
    Σχόλιο από niccha, 3-11-15  
    είτε γίνεται με ρύζι είτε χωρίς, είναι τέλεια...αν γίνει με ρύζι φυσικά είναι ο Λευκαρίτικος Ταβάς. επίσης μπορεί να γίνει και σε ταψί για όσους δεν έχουν πήλινο αλλά να σκεπαστεί με αλουμινόχαρτο.
    #
    Σχόλιο από stroumfi, 30-1-16  
    Νοστιμότατο!!! Το κύμινο το κάνει ιδιαίτερο!!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 3-5-11  
    Ειναι το πιο νοστιμο πιατο που εχω φαει.
    εγω προσθετω και λιγο καροτακι.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 3-5-11  
    Αν δε βάλουμε το κύμινο πειράζει??? Το έχω φάει αυτό το φαγητό και μου αρέσει πολύ. Νόμιζα ότι είχε και κόκκινο κρασί στα συστατικά του αλλά έκανα λάθος όπως φαίνεται... Επίσης, στο περίπου μήπως μπορείς να μας πεις πόση ώρα ψήσιμο θέλει?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 5-5-11  
    Οκ, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα το δοκιμάσω τότε έτσι... Όμως, πόσο περίπου να βάλω? 1 κουταλάκι για παράδειγμα σε αυτή τη δόση που μας δίνεις? Δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει σαν υλικό και δεν ξέρω αν είναι πολύ έντονη η γεύση του... Αν μπορείς να βοηθήσεις...
    #
    Σχόλιο από panagiotissofia, 3-8-11  
    #
    Σχόλιο από ffotiadou, 10-8-12  
    ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΦΑΪ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΡΕΑΣ!
    #
    Σχόλιο από marysoty, 8-10-14  
    #
    Σχόλιο από niccha, 3-11-15  
    είτε γίνεται με ρύζι είτε χωρίς, είναι τέλεια...αν γίνει με ρύζι φυσικά είναι ο Λευκαρίτικος Ταβάς. επίσης μπορεί να γίνει και σε ταψί για όσους δεν έχουν πήλινο αλλά να σκεπαστεί με αλουμινόχαρτο.
    #
    Σχόλιο από stroumfi, 30-1-16  
    Νοστιμότατο!!! Το κύμινο το κάνει ιδιαίτερο!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από alexandrea, 5-5-11  
    Το κύμινο είναι αυτό που κάνει την διαφορά σε αυτό το φαγητό δεν μπορείς να μην το προσθέσεις.Περίπου χείαζετε 2-2:30 ώρες ψήσιμο.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    to do
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της pannyrangel
    ΚΡΕΑΣ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της econartemis
    ΧΟΙΡΙΝΟ-ΑΡΝΙ-ΚΟΥΝΕΛΙ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Συνταγές που θέλω να φτιάξω
    Ένα βιβλίο 491 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86