κύρια φωτογραφία συνταγής Κις λορέν 2

Κις λορέν 2

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικά για τη ζύμη
  2. 125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 160 γρ. μαλακό αλεύρι
  4. 100 γρ. παρμεζάνα
  5. 1 κουταλιά σούπας γάλα
  6. Υλικά για τη γέμιση
  7. 7 φέτες ζαμπόν
  8. 8 φέτες μπέικον
  9. 160 γρ. γλυκιά γραβιέρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μπολ, αφαιρούμε 1 κουταλιά σούπας από αυτό και προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να εσωματωθουν καλά τα υλικά.

  3. 3

    Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για μισή - 1 ώρα.

  4. 4

    Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί τάρτας νούμερο 28 ή 30 καλά βουτυρωμένο με τη μία κουταλιά βούτυρο, που κρατήσαμε και την ανοίγουμε με το χέρι ή σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη.

  5. 5

    Όταν θα στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, θα φροντίσουμε να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα.

  6. 6

    Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τρίβουμε τη γραβιέρα.

  7. 7

    Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη.

  8. 8

    Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά.

  9. 9

    Ψήνουνε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

renatse
renatse @cook_8462878
στις
,