Κις Λορέν με λουκανικάκια
Μία ενδιαφέρουσα .....και συνάμα νόστιμη παραλλαγή για το Κις Λορέν !
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμάμε την "αντίσταση" και όχι τον αέρα για να μην "αρπάξουν" τα τυριά, ενώ δεν έχει γίνει η ζύμη. Στα τελευταία λεπτά, μόλις το Κις κοντεύει να γίνει, καλό θα ήταν να "γυρίσετε" το κουμπί της κουζίνας να ψήσει στο κάτω μέρος.
Υλικά
-
4 ντομάτες μέτριες
-
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
-
λίγα λουκανικάκια (όχι χωριάτικα)
-
1 γάλα νουνού εβαπορέ (μικρό μέγεθος)
-
1 τέταρτο φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
-
250-300 γραμ. διάφορα τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι)
-
αλεύρι Φαριναπ (που φουσκώνει μόνο του)
-
1 αβγό
-
λίγο λάδι (ένα φλυτζανάκι του καφέ περίπου)
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη λεκάνη κόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα λουκανικάκια σε κυβάκια.
-
2
Προσθέτουμε τη φέτα (τη θρυμματίζουμε με το χέρι μας προσέχοντας να μη τη λιώσουμε) και ένα νεροπότηρο αποτελούμενο από γάλα νουνού και νερό. Κατόπιν, ρίχνουμε το λάδι, το αυγό (τ΄ οποίο έχουμε "χτυπήσει" για λίγο), λίγο αλάτι (εξαρτάται από τη φέτα και τα λουκάνικα), λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα.
-
3
Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το Φαριναπ (το μισό και λίγο παραπάνω περίπου) και ανακατεύουμε για κάμποσο απαλά (προσέχοντας να μη "σβολιάσει" το αλεύρι) έως ότου πετύχουμε ένα χυλό (ούτε νερουλό ούτε πηχτό).
-
4
Βουτυρώνουμε καλά μ΄ ένα πινέλο ένα μέτριο ταψί (το οποίο πρέπει να είναι λίγο βαθύ γιατί ο χυλός θα φουσκώσει) και αδειάζουμε μέσα το χυλό ρίχνοντας από πάνω τα τριμμένα τυριά ώστε να πάνε σε όλα τα σημεία.
-
5
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει (στην "αντίσταση" όχι στον αέρα), σε μέτρια θερμοκρασία για μία ώρα περίπου.
-
6
Για να βεβαιωθούμε ότι έγινε το Κις το τρυπάμε μ΄ ένα πιρούνι και εάν βγάζοντάς το είναι καθαρό και δεν έχει κολλήσει πάνω του ζύμη, τότε αυτό είναι έτοιμο.
Σχόλια (26)
και τυρί.