Κίς λορέν τυριών με μπρόκολο
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
300 γρ. αλεύρι
-
1 κρόκο αβγού
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
500 γρ. μπρόκολο μόνο τις φουντίτσες
-
100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
-
50 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
50 γρ. παρμεζάνα
-
1 αβγό
-
120 γρ. κρέμα γάλακτος
-
3-4 φέτες μπέικον
-
λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε μιά μέτρια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά, εκτός απο το αβγό που το προσθέτουμε στο τέλος.
-
2
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόμα τάρτας και κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι.
-
3
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40' περίπου.
-
4
Βράζουμε το μπρόκολο για 10' και στραγγίζουμε καλά. Το απλώνουμε στη τάρτα και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τη παρμεζάνα.
-
5
Περιχύνουμε με το μείγμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 για 20'
Σχόλια (18)