Κις (Quiche) με σολoμό και καρότο
Μόλις εύκολη συνταγή που γίνεται γρήγορα, γευστική και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε quiche.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή ως βάση για μια quiche και να αλλάζετε τα λαχανικά, ή μπορείτε στη θέση του σολομού να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια ταρτιέρα.
-
2
Τοποθετείτε προσεκτικά τη σφολιάτα ή τη ζύμη για τάρτα χωρίς να σπάσει.
-
3
Τρυπήσετε με ενα πιρούνι τη βάση της ζύμης. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα αμέσως μετα πανω απο τη ζύμη και ψήστε τη για 15 λεπτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
4
Σε ενα τηγάνι σοτάρετε με λιγο ελαιόλαδο το καρότο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο εως ότου σωθεί το νερό που θα βγάλουν.
-
5
Εντωμεταξει έχετε βγάλει τη ζύμη απο το φούρνο.
-
6
Βάζετε το μισό τυρί στη βάση της τάρτας. Έπειτα πρόσθετετε τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνεχεια στρώνετε τα φιλέτα σολωμού.
-
7
Χτυπάτε τα αυγά και πρόσθετετε σε αυτά το γάλα και τη κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το μίγμα τους πανω απο τα φιλέτα σολωμού (προσεκτικά ώστε να μη βγει απο τη ζύμη). Έπειτα πασπαλιζετε με το υπόλοιπο τυρί.
-
8
Μπορείτε να προσθέσετε και λιγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
9
Ψήνετε την κις για 30-35 λεπτα στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια