Κλασική γέμιση γαλοπούλας
Μια κλασσική γεύση. Φτάνει για μια γαλοπούλα μέτρια, γύρω στα 4-5 κιλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση αυτή, αν είναι στεγνή, υγραίνεται με λίγο ακόμα μπράντυ. Αν θέλουμε γεμίζουμε έτσι όπως είναι τη γαλοπούλα, αλλιώς βράζουμε τη γέμιση σε κατσαρόλα.
Υλικά
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
-
70 ml ελαιόλαδο
-
200 γρ. καθαρισμένα κάστανα
-
5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1/2 μάτσο μαϊντανός
-
100 γρ. κουκουνάρι
-
100 γρ. σταφίδες ξανθές
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
-
1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
-
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντυ και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
-
2
Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, πρσθέτουμε και το κρεμμύδι.
-
3
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.
-
5
Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρνισμένο στο φούρνο.
Σχόλια (18)