Κλασικός πουρές σελινόριζας

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Ελαφρύ συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι που ταιριάζει με κάθε είδους σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε ο πουρές μας να έχει πράσινο χρώμα, θα βράσουμε μία χούφτα (ή παραπάνω, ανάλογα το χρώμα που θέλουμε) σελινόφυλλα. Αυτά θα τα περάσουμε και από σίτα μετά την πολτοποίηση.Οι αναλογίες είναι3 μέρη πατάτες, 1 μέρος σελινόριζα , 1 cup γάλα για κάθε 500 γρ. σελινόριζας και 3 κ.σ. βούτυρο.Τα αρώματα που ταιριάζουν είναι σαφράν ή μοσχοκάρυδο ή χονδροτριμμένο ροζ πιπέρι και βεβαίως αλμυρό τριμμένο τυράκι.Μπορούμε να φτιάξουμε τον πουρέ έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να τον διατηρήσουμε (αφού κρυώσει καλά) σκεπασμένο στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. σελινόριζα (καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια)
  2. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια)
  3. φρέσκο γάλα
  4. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη σελινόριζα σε κρύο ανάλατο νερό να βράσει.

  2. 2

    Βάζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν.

  3. 3

    Σουρώνουμε και πριν κρυώσει πολτοποιούμε τη σελινόριζα.

  4. 4

    Σουρώνουμε και πριν κρυώσει πολτοποιούμε τις πατάτες.

  5. 5

    Σε χαμηλή φωτιά αναμιγνύουμε τους πολτούς με το γάλα και το βούτυρο. Όταν δέσει βάζουμε το πιπέρι (λευκό κατά προτίμηση) και τσεκάρουμε το αλάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε