Κλασικός πουρές σελινόριζας
Ελαφρύ συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι που ταιριάζει με κάθε είδους σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε ο πουρές μας να έχει πράσινο χρώμα, θα βράσουμε μία χούφτα (ή παραπάνω, ανάλογα το χρώμα που θέλουμε) σελινόφυλλα. Αυτά θα τα περάσουμε και από σίτα μετά την πολτοποίηση.Οι αναλογίες είναι3 μέρη πατάτες, 1 μέρος σελινόριζα , 1 cup γάλα για κάθε 500 γρ. σελινόριζας και 3 κ.σ. βούτυρο.Τα αρώματα που ταιριάζουν είναι σαφράν ή μοσχοκάρυδο ή χονδροτριμμένο ροζ πιπέρι και βεβαίως αλμυρό τριμμένο τυράκι.Μπορούμε να φτιάξουμε τον πουρέ έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να τον διατηρήσουμε (αφού κρυώσει καλά) σκεπασμένο στο ψυγείο.
Υλικά
-
σελινόριζα (καθαρισμένη και κομμένη σε κομματάκια)
-
πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια)
-
φρέσκο γάλα
-
φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη σελινόριζα σε κρύο ανάλατο νερό να βράσει.
-
2
Βάζουμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν.
-
3
Σουρώνουμε και πριν κρυώσει πολτοποιούμε τη σελινόριζα.
-
4
Σουρώνουμε και πριν κρυώσει πολτοποιούμε τις πατάτες.
-
5
Σε χαμηλή φωτιά αναμιγνύουμε τους πολτούς με το γάλα και το βούτυρο. Όταν δέσει βάζουμε το πιπέρι (λευκό κατά προτίμηση) και τσεκάρουμε το αλάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια