Κλέφτικο Φενεού
Την συνταγή την είδα στον Μαμαλάκη, την δοκιμάσαμε σήμερα και ήταν όντως απίθανη και πανεύκολη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλα κρέατα, χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή αρνάκι.
Υλικά
-
κατσικάκι σε μερίδες
-
ντομάτες σε ροδέλες
-
κρεμμύδι σε ροδέλες
-
σκόρδο, σκελίδες όσες οι μερίδες
-
καρότο σε ροδέλες
-
αλάτι- πιπέρι- ρίγανη
-
πατάτες
-
Λαδόκολλες (όσες και οι μερίδες) και σπάγγο για το τύλιγμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε αλατι-πιπέρι-ρίγανη σε όλες τις μεριές του κρέατος και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας.
-
2
Βάζουμε πάνω στο κρέας μια κουταλιά γλυκού βούτυρο, 1 ροδέλα κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγες ροδέλες καρότο και 1 πατάτα κομμένη στα 3 στην άκρη.
-
3
Διπλώνουμε και κλείνουμε τη λαδόκολλα με το σκοινί, να γίνει σαν πουγγί.
-
4
Φτιάχνουμε έτσι όλα τα κομμάτια του κρέατος και τοποθετούμε τα σακουλάκια μέσα στη γάστρα.
-
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)