Κλέφτικο ή Εξοχικό
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικο α) καλο ειναι να ξεκινησετε Σαββατο απογευμα και να φτιαξετε τα ρολλά Κυριακη πρωι, αφου το κρεας θα εχει κρυωσει καλα.Μυστικο β) Εαν το ταψι ειναι μεγαλο και θελετε να κλεισετε τα κενα μεταξυ των ρολλων, μπορειτε να προσθεσετε πατατες, που θα τις αλατισετε βεβαιως πριν βαλετε το φαγητο στον φουρνο. Σε αυτην την περιπτωση και να μην σας "αρπαξουν" τα ρολλά εαν εχουν ηδη ροδισει, σκεπαστε το φαγητο με αλουμινοχαρτο μεχρι να ψηθουν και οι πατατες.
Υλικά
-
1 κιλο κρεας μοσχαρισιο (ελιά)
-
1 μεγαλο κρεμμυδι
-
1/2 σκορδο κομμενο σε σκελιδες
-
1 ποτηρι του κρασιου κοκκινο κρασι
-
1/2 πακετο βιταμ
-
1 φλυτζανι ελαιολαδο
-
1/2 κιλο τυρι φετα βαρελισια
-
Αναλογο αλατοπιπερο
-
3 λεμονια
-
12 φυλλα μπακλαβα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαριζουμε το κρεας κομμενο κομματια με το βουτυρο και το λαδι, το κρεμμυδι και το σκορδο.
-
2
Σβηνουμε με το κοκκινο κρασι, προσθετουμε αλατοπιπερο και νερο τοσο οσο να σκεπασει το κρεας.
-
3
Οταν το κρεας ψηθει καλα, προσθετουμε τον χυμο απο 1 1/2 λεμονι.
-
4
Αφηνουμε το κρεας να κρυωσει, ή να γινει χλιαρο, για να μπορουμε να το πιασουμε με τα χερια.
-
5
Οταν αυτο συμβει, παιρνουμε ενα ταψι και ριχνουμε μεσα με την κουταλα της σουπας 2-3 κουταλιες απο το ζουμί της κατσαρολας.
-
6
Παιρνουμε 2 φυλλα μπακλαβα, τα τοποθετουμε πανω στο τραπεζι, και παιρνουμε κομματια απο το κρεας, το μαδαμε με τα χερια, προσθετοντας μαζι και μικρα κομματια απο την βαρελισια φετα.
-
7
Τυλιγουμε τα φυλλα σε ρολλό, διπλωνοντας στο τελος του τυλιγματος τις ακρες προς τα κατω για να μην ανοιξουν και προσεκτικα το τοποθετουμε στο ταψι.
-
8
Επαναλαμβανουμε την διαδικασια με τα επομενα 2 φυλλα, μεχρι να τελειωσει το κρεας.
-
9
Μην ξεχνατε να προσθετετε σε καθε ρολλό και τυρι φετα.
-
10
Οταν η διαδικασια ολοκληρωθει, με την κουταλα της σουπας περιλουστε με το υπολοιπο ζουμι απο την κατσαρολα τα ρολλά που φτιαξατε.
-
11
ΜΗΝ σκεπασετε τα ρολλα με το ζουμι, αρκει ως την μεση τους.
-
12
Στιψτε το υπολοιπο 1 1/2 λεμονι και περιλουστε με τον χυμο του τα ρολλά.
-
13
Ψηστε σε μετρια προθερμασμενο φουρνο (180 βαθμους) μεχρι τα ρολλα να ροδισουν καλα και να λειωσει η φετα που βαλατε μαζι με το κρεας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)